7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Ana hedef sağlık göçünü önlemek

DİYARBAKIR SAĞLIK MÜDÜRÜ ATAMAN HEDEFLERİN ANLATTI

Diyarbakır Sağlık Müdürü Mehmet Ataman, hedeflerin sağlık alanında çatışmaları önlemek olduğunu söyledi.

Görevine yeni atanan Ataman, düzenlediği basın toplantısında, şu an Diyarbakır'da en öncelikli konunun Eğitim Araştırma Hastanesi'nin hayata geçmesi olduğunu söyledi. Modern ve fiziki koşulları iyi olan hastanenin daha işler hale gelmesi için herkesin katkıda bulunması gerektiğini ifade eden Ataman, kentte diğer hastanelerin rutin işleyişlerinin devam ettiğini kaydetti. Ataman, Eğitim Araştırma Hastanesi'nde hasta kabulüne başlandığını, ancak fiilen hizmete girmesi için biraz zamana ihtiyaçları olduğunu belirterek şöyle konuştu:

''Hastaneye her hafta bir bölüm ekleniyor. Amacımız bir an önce tüm birimlerin açılmasını sağlamak. Bir kaç ihale süreci var. Onların bitimiyle tam olarak hizmete girecek. Bölge açısından da çok önemli. Odalar 1-2 kişilik. Fiziki koşullar iyi. Vatandaş konfor içinde hizmet alacak. Ayrıca Bakanlık, sağlık kampüsleri oluşturmak istiyor. Diyarbakır'daki ilk basamak da bu olacak. Hastane şu anda 400 yatak kapasiteli, ancak 800'e çıkarılabilir.

Diyarbakır'da ana hedef sağlık göçünü önlememiz lazım. Ana hedefimiz bu. Batı illerine sağlık nedeniyle olan göçü önlememiz lazım. Bu nedenle hastane çok önemli. Bakanlık kampüs olarak düşünüyor. Temelde herkesin sağlığı kolay ve ulaşabilir alması lazım. Bölgede sosyal destek projeleri gerçekleştirmek gerek. Hizmeti vatandaşın ayağına götürmeyi hedefliyoruz. Hedefimiz sağlık alanındaki çatışmaları önlemektir."

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2010 Çarşamba 16:10:02
Güncelleme :18 Ağustos 2010 Çarşamba 19:19:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?