7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Andımız'a Mazlum-Der tepkisi

Mazlum-Der Diyarbakır şubesi okullarda okutulan "Andımız''ın kalkması için bir kampanya başlatarak, "Türk Değilim İnsanım" yazılı bir pankartla basın açıklaması düzenledi.

Mazlum-Der Diyarbakır Şubesi ilköğretim okullarında okutulan "Andımız''ın kaldırılması için kampanya başlattı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan yaklaşık 20 kişilik bir grup topladıkları dilekçeleri Milli Eğitim Müdürlüğü'ne verdi. ''Andımız''ın kaldırılması için dilekçeleri Milli Eğitim Müdürlüğü'ne veren Mazlum-Der üyeleri, ilginç bir pankart açtı. "Türk Değilim İnsanım" yazılı pankart açan Mazlum-Der yöneticileri basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı yapan Mazlum-Der Diyarbakır Şubesi yönetim kurulu üyesi Av. Müzeyyen Boylu, okullarda okutulan ''Andımız''ın insan haklarına aykırı beyanlar içerdiğini iddia ederek, "İlköğretimde her gün okutulan andımız da 'Türküm' ile başlayan ve 'Varlığım Türk varlığına armağan olsun' ve son olarak 'Ne mutlu Türküm diyene' ifadeleri Türkiye Cumhuriyeti'nin mozaik yapısına uymamaktadır.

Bu ifadeler Türk ırkının esas olan Türkiye'deki diğer etnik kimliği görmezden gelen hatta asimile sonucu doğurabilecek ifadeler olmakla birlikte ideolojik devlet algısını küçücük çocuklara dayatan beyanlardır" dedi.
Öte yandan yapılan basın açıklamasına küçük çocukların da ellerinde pankartlarla katılmaları dikkat çekti. Basın açıklamasının ardından grup sessizce dağıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 13:54:29
Güncelleme :12 Haziran 2009 Cuma 14:02:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?