8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Anfi Tiyatro'da festival tanıtımı

9. Diyarbakır Kültür ve Sanat Festivali tanıtım programı Sümerpark Anfi Tiyatro'da gerçekleşti. Tiyatro sanatçısı Kemal Ulusoy'un sunuculuğunu yaptığı program televizyonlardan canlı olarak yayınlanırken canlı yayından görüp alana akın eden çok sayıda kişi yer bulmakta zorlandı.

9. Diyarbakır Kültür ve Sanat Festivali tanıtım programı için düzenlenen gecede konuşma yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Şimşek, 9 yıldır Diyarbakır'da festivalin büyük coşkusunu ve yürüyüşünü sürdürdüklerini söyleyerek, "Değil 9 yıl, 99 yıl daha bu yürüyüş devam edecek" dedi.

Tarihe bakıldığında kültür ve sanatın doğduğu toprakların Diyarbakır olduğunu bildiren Şimşek, 9 yıldır olağanüstü koşullara rağmen bu çalışmanın sürdürülmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Bu yıl ki festivalin anlamının önemine değinen Şimşek, şunları söyledi:

"Yıllardır bu topraklarda kan dökülüyor, anaların gözyaşları dinmiyor. Bu topraklarda onurlu barışın, diyalogun önünü açılması için artık kan dökülmemesi gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle bu istek ve taleplerimizi başta gençlerimiz olmak üzere tüm halkımızı bu talebi daha da güçlendirerek; duruşları, istekleri, birliktelikleriyle 30 Mayıs günü barış yürüyüşüne bekliyoruz."

Festivalin 9 yıllık serüveni sinevizyon gösterisiyle sunumunun ardından Sanatçı Mehmet Akbaş sahne aldı. Akbaş dinleyicileri; Türkiye'den İran'a, Ermenistan`dan Suriye'ye ve oradan Irak'a uzanan, eski ile yeninin, doğu ile batının buluştuğu müzikal bir yolculuğa çıkardı. Kürtçe'nin Zazaki, Sorani ve Kurmanci lehçelerinin yanı sıra Fars şarkılarının da yer aldığı konserde Mehmet Akbaş güçlü sesi ile muhteşem bir performans sergiledi.

Ardından 'Leylan' albümüyle ve otantik sesiyle sahne alan sanatçı Ayfer Düzdaş söylediği Kurmanci, Zazaki ve Türkçe şarkılarla izleyicileri coşturdu. İzleyiciler, Düzdaş'ın 'Sallana sallana' adlı şarkısını hep bir ağızdan söyleyerek halaylar çekti.

iha
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 15:09:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?