7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Anma törenine süpriz konuk

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 94. yıldönümü nedeni ile Diyarbakır Hava Şehitliği'nde bir tören düzenlendi.

Törene, Aktütün saldırısında ağır yaralanan ve 6 aydır Ankara'da tedavi gören er Vahdettin Karacadağ da katıldı. Elinde Türk bayrağı ile programa katılan gazi Karacadağ, tedavisinin yeni tamamlandığını kente gelir gelmez ilk iş olarak Şehitleri Anma törenine katıldığını söyledi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 94. yıldönümü dolayısıyla bugün Diyarbakır Hava Şehitliği'nde düzenlenen anma programı Atatürk anıtına çelenk bırakılması ve konuşmalarla başladı.

Törene Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Bekir Kalyoncu, Büyükşehir Belediye Başkan yardımcısı İhsan Uğur, askeri erkan ve şehit yakınları katıldı.

Törende 'Çanakkale' isimli şiiri okuyan öğrenci gözyaşlarını tutamadı. Tören sonunda şehitlerin mezarları tek tek ziyaret edilip üzerlerine karanfil bırakıldı.

Anma törenine Aktütün Karakolu saldırısında gazi olan ve tedavisi dün akşam tamamlanan Er Vahdetin Karacadağ ve babası Hazma Karacadağ da katıldı. 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Bekir Kalyoncu ve Vali Hüseyin Avni Mutlu ile kısa süre sohbet eden gazi Vahdettin Karacadağ ve babası, Korgeneral Kalyoncu'nun sıcak ilgisi ile karşılaştı.

Gazi askerin sağlık durumu ile ilgili bilgi alan Kalyoncu, gazi askerin sırtına vurarak "Aslanım" dedi. Aktütün gazisi Vahdettin Karacadağ, tedaviden dün akşam çıktığını belirterek, "Şehitlerimizi anmak için geldim. 6 aydır tedavim devam ediyordu" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 14:37:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?