7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Anneler Günü eylemi

Kendilerine, ''Diyarbakır Barış Anneleri İnisiyatifi'' adını veren bir grup kadın 'Anneler Günü' nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Grup, önce 'Anneler Günü' nedeniyle yürüyüş düzenledi. Dağkapı Meydanı'ndan Uğur Kaymaz Anıtı önüne kadar yapılan yürüyüşte, ''Bugün bizim için kara bir gündür" yazılı siyah pankartı açan kadınlar, "Savaş istemiyoruz, Kürt, Türk hiçbir ana ağlamasın, Doğurdum, büyüttüm ama öldürmeyeceğim" dövizleri taşıdı.

Çocukların da anneleri ile birlikte katıldığı yürüyüş sonrasında basın açıklaması yapıldı. Kürtçe açıklama yapan grup sözcüsü Aynur Yılmaz, bütün annelerin Anneler Günü'nü kutladıklarını belirterek,

''Bölgede yaşayan kadınlarının çocukları cezaevlerinde olduğu ve öldürüldükleri için bugünler karadır'' ifadelerini kulandı.  Yılmaz, "12 yaşındaki Uğur Kaymaz 13 kurşunla öldürüldü. Enes Ata 6, İsmail Erkek 8, Fatih Tekin 3 yaşındaydı. Koşuyolu'nda patlayan bomba yavrularımız Mizgin, Şilan, Zilan, Evin, Nazar, Nazlıcan ve Abdullah'ı aldı bizden. Bunun yüzünden bugünümüz kara" dedi.

Yılmaz, DTP'ye yapılan operasyonları protesto ettiklerini de belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2009 Pazar 18:05:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?