7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

'Aracı seçenler ihbar etmiş olabilir'

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı DTP'li Osman Baydemir, hizmet alımı karşılığında kiraladığı araçlardan birinde terör örgütü PKK'ya malzeme taşınırken yakalanmasına ilişkin müteahit firma ile ilgili teftiş kurulu ve hukuk müşavirliğinin soruşturma başlattığını belirterek, “Bu aracı seçenler daha sonra ihbar etmiş olabilir” dedi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından geçen hafta yapılan operasyonda Büyükşehir Belediyesi'ne ait hizmet amacıyla kiralanan ciple teröristlere malzeme taşıdıkları öne sürülen 3 kişi gözaltına alındı. Başkan Osman Baydemir, üzerinde ‘Büyükşehir Belediyesi Hizmet Aracıdır' arması olan aracın hedef seçildiği kuşkusunu taşıdığını söyledi. Baydemir, “Acaba özellikle bu aracı seçenler daha sonra ihbar etmiş olabilirler mi? Bu benim de bir sorumdur. Hedef seçilmiş olabilir mi? Benim aklıma bu sorular gelmiyor değil. Bu halka ve kamuoyuna veremiyeceğimiz hesabımız yoktur” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, aracın günde 10 saat hizmet vermesi için kiralanmasının bilinmesine rağmen belediyenin hedef gösterilmesini kabul edilemez olarak değerlendirdiklerini belirtirken şöyle konuştu:

“Bu biliniyordu ama yine gündeme geldi. Hedef belediyemizi yıpratmaktır. Özellikle de şahsımı yıpratmatadır. Kamu vicdanında farklı noktaya getirmektir. Belki de olası hukuka aykırı uygulamaları halk nezdinde psikolojik zeminini yaratmaktır. Bu yöntemlere başvurmaya gerek yoktur. Hiç bir belediye aracının şiddet ve lojistik amaçlı kullanılmasına kesinlikle izin vermem.”
Hürriyet İnternet / DHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2006 Pazartesi 15:50:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?