9
Mayıs
2024
Perşembe
DİYARBAKIR

Arama yapılan uçak temiz çıktı

NÜKLEER SİLAH OLDUĞU İDDİASIYLA ARAMA YAPILAN UÇAK TEMİZ ÇIKTI

İran'ın başkenti Tahran'dan Türk hava sahasını kullanarak Suriye'nin Halep kentine giden ve içerisinde nükleer silah olduğu gerekçesiyle Diyarbakır Havaalanı'na zorunlu iniş yaptırılarak aranan kargo uçağı temiz çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Birleşmiş Milletler'den gelen bilgi üzerine zorunlu iniş yapılarak Diyarbakır Havaalanı'na indirilen uçakta uzman ekipleri tarafından detaylı arama yapıldı. Askeri malzeme taşıyan ve içinde nükleer silah olduğu iddiasıyla zorunlu iniş yaptırıldıktan sonra detaylı bir şekilde aranan uçak temiz çıktı. Dün geceden itibaren Diyarbakır Havaalanı'nda bekletilen kargo uçağı geniş güvenlik önlemleri altında arandı. Havaalanı etrafında polis ekipleri tarafından alınan güvenlik önlemlerinin yanı sıra askeri helikopterler de havadan bölgenin güvenliğini sağladı. Emniyet Müdürlüğü Bomba İmha ekipleri, Sivil Savunma Müdürlüğü Arama Kurtarma ekipleri ve uzman heyetler tarafından uçağın genelinde gerçekleştirilen aramalarda herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadığı belirtildi.

Diyarbakır Havaalanı yetkilileri aramanın rutin bir kontrol olduğunu ve anormal bir durumla karşılaşılmadığını belirtti. İsimlerinin açıklanmasını istemeyen yetkililer, zaman zaman böylesi durumların yaşandığını dile getirdi. Yetkililer uçakta yapılan detaylı aramanın ardından Suriye'ye gitmek üzere havalandığını ve dönüşte de Türk hava sahasını kullanarak yine Diyarbakır'da arandıktan sonra İran'a geçeceğini kaydetti.

Yapılan detaylı aramaların ardından temiz çıkan İran Hava Yolları'na ait 4 motorlu kargo uçağı, Suriye'nin Halep şehrine hareket etmek üzere Diyarbakır Havaalanı'ndan ayrıldı.

NÜKLEER SİLAH OLDUĞU İDDİASIYLA ARAMA YAPILAN UÇAK TEMİZ ÇIKTI
NÜKLEER SİLAH OLDUĞU İDDİASIYLA ARAMA YAPILAN UÇAK TEMİZ ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2011 Çarşamba 16:21:03
Güncelleme :16 Mart 2011 Çarşamba 18:17:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?