7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Arif Sakık 2 ayrı davadan DGM'de yargılandı

Terör örgütü PKK'nın üst düzey yöneticilerinden Arif Sakık, 2 ayrı davadan Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde yargılandı.
Ağabeyi Şemdin Sakık'la birlikte yargılandığı Diyarbakır 1 Nolu Devlet Güvenlik Mahkemesi tarafından müebbet hapis cezasına çarptırılan Arif Sakık'ın, Topluma Kazandırma Yasası ile ilgili yaptığı başvuru mahkemede ele alındı. Şemdin Sakık'ın katılmadığı duruşmada söz alan Arif Sakık, güvenlik güçlerine örgütü çökertecek düzeyde bilgi ve yardımlarının olduğunu belirterek, 4959 sayılı Topluma Kazandırma Yasası'ndan faydalandırılması gerektiğini söyledi.
Mahkeme heyeti Arif Sakık'ın yasadan yararlanıp yararlanamayacağına ilişkin İçişleri Bakanlığı'na gönderdiği yazının cevabının beklenmesi için duruşma erteledi.
Arif Sakık, Topluma Kazandırma Yasası'ndan faydalanması için 1 Nolu DGM'de görülen duruşmanın ardından 1992 yılında Muş tren garındaki rayların sökülmesi suçundan ve müebbet hapis cezası ile yargılandığı 2 Nolu DGM'deki duruşmaya katıldı.
Sakık pişmanlık talebini yeniledi. Mahkeme heyeti Sakık'ın güvenlik güçlerine bilgi verip vermediğinin araştırılması için Diyarbakır ve Muş il jandarma komutanlıklarına yazı yazılmasına karar verdi. Duruşma ertelendi.
(
ADNAN ŞİMŞEK - DİYARBAKIR (İHA)
Yayın Tarihi : 19 Mart 2004 Cuma 02:15:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?