7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Arınç, CHP'lileri mürteci ilan etti

BÜLENT ARINÇ'TAN DOBRA DOBRA AÇIKLAMALAR

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Atatürk güzeldir ama Atatürkçüyüm diyerek onu istismar etmek çok çirkindir" dedi.

Dicle Üniversitesi'nin 2009-2010 akademik yılı açılışına katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç çarpıcı açıklamalarda bulundu. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Mardin'de olanından Siirt'te olanına, Diyarbakır'da yaşanandan Batman'da meydana gelene kadar her şeyi adım adım görüyoruz. Bu yaşananları yıllarca yaşamış ve görmüş bir insanım. Türkiye bunlara layık değil. Haksızlık her yerde haksızlıktır. Hukuksuzluk her yerde hukuksuzluktur. Sayın Cumhurbaşkanımızın TBMM'nin açılışında söylediği çok önemli bir söze dikkat ettiniz mi? Hayatımın en güzel sözü olarak hatırlıyorum: 'Devlet bir tanedir. Derini merini yoktur. Devletin yüzü tektir. 2 yüzlü devlet olmaz' dedi. Bu ülkede polislerimiz de ölüp şehit oldu. Bu ülkede askerlerimiz de öldü, şehit oldu. Mayına bastılar, şehit oldular" dedi.

Bülent Arınç, "Hedefimiz, her kesim kendi kimliği ile özgürce yaşayabilsin. Bu topraklar hepimize yeter. Savaşa ve çatışmaya elbette son. Birbirimizin hayatına kestetmeye elbette son. Teröre elbette son. Diyarbakır'da olan olayları ta Manisa'da yüreğimde hissediyorum. Ben memleketime gelen her şehit cenazesinin başında ağlarken buralarda olan bitenleri de düşündüm. Artık anne ve babalar çocuklarını bayrak havası içinde askere göndersin. Akan kan durmadan aksın, devam etsin diyenler olabilir. Bunların sayısı çok azdır. Ama akan kan dursun diyenlere kulak vermememiz gerekiyor. O yüzden bu kadar şey yaptık acaba bu kadar şey yeterli midir diye düşünüyorum. Bu ülkeyi bir evimiz gibi düşünün. Bu evin içinde herkes birbirini kucaklamak isterken birbirine kurşun sıkar hale gelmişse, senin Suriye ile Irak arasında olan dostluğunun ne faydası var? Bu işi düzeltmeliyiz ki önümüz açılsın, bu bölgeler yatırım görsün" diye konuştu.

10 Kasım'da mecliste yapılan demokratik açılım ile ilgili yaplan görüşmelere de değinen Bülent Arınç, "Atatürk güzeldir ama Atatürkçüyüm diyerek onu istismar etmek çok çirkindir. Bu memleketimin insanları farklı düşünebilirler. Farklı etnik kökenden gelmiş olabilirler. İnançları, mezhepleri farklı olabilir. Ama onu görmezden gelmek bu ülkeye yardar sağlamaz. 10 Kasım'da da bu olur mu dediler. 10 Kasım'da meclis ilk kez açık olmayacak ki. Dün mesela bu demokratik açılım konusu gelmeseydi meclise ne olacaktı? Madencilik sektörünün sorunları görüşülecekti. Bir arkadaşımız bu konuda telepte bulunmuştu. Madencilik sektörünün sorunları konuşulurken o gün mecliste demokratik açılım konusunun görüşülmesi hangi gerekçe ile reddedilebilir? Böyle yanlış bir düşünce olabilir mi? Atatürk de benim ve sizin gibi bir insan. Beşer üstü bir varlık değil. O da bir insandı. Onun fikirlerine katılırsınız, katılmazsınız. Onun yaptıklarını yeri gelir beğenmezsiniz, yeri gelir fazla bulursunuz. Ona karşı duyduğumuz sevgi,

ülkemize yaptığı hayırlı ve güzel hizmetlerden dolayıdır. Bugün görüşülemez demek gerici bir düşüncedir, yanlış bir düşüncedir" dedi.

 

"BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNİN KONUŞULMASINA KARŞI ÇIKAN BU KİŞİLERİ DİYARBAKIR'A VE DİYARBAKIR'LILARA ŞİKAYET EDİYORUM"

TBMM'de yaşanan gerginliğide değinen Bakan Arınç, "Türk-Kürt çatışması geride kalsın diye düşünüyoruz. Bunlar Türkiye'nin önünü kapattı ve Türkiye çok yıllar kaybetti. Laikliğe evet ama laikçiliğe hayır. Laiktik özgürlük demektir, Özgür düşünce demektir. Dinle vicdan özgürlüğüdür. Dünkü görüşmelerin, Atatürk'ün ismini fazlaca kullanarak, onun arkasına saklanarak, onun adeta insan üstü bir varlık olduğunu söyleyip onun bu görüşmelerden azap duyacağını söyleyip meclisi çalıştırmamaya çalışanlar mürtecinin ta kendisidir. Ülkenin ekmek su kadar ihtiyaç duyduğu barış ve özgürlüğün mecliste konuşulmasına karşı çıkan bu kişileri Diyarbakır'a ve Diyarbakırlılara şikayet ediyorum" açıklamaları katılımcılardan uzun alkış aldı.

"4 dönemdir Meclis'teyim ve 5 yıl da meclis başkanlığı yaptım. Dün karşılaştığım zorbalığı bugüne kadar görmedim. Dün karşılaştığım küfürleşmeyi bugüne kadar duymadım. Çok üzüldüm. Konuşmalara tahammülleri olmayan bir zorba grup, ağızlarına ne geliyorsa milletin meclisinde, milletin kürsüsünü işgal etmeye kalkıştı. Bundan utanıyorum. Bir milleti yok sayamazsınız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2009 Çarşamba 17:50:02
Güncelleme :12 Kasım 2009 Perşembe 00:58:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?