7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Arınç Diyarbakırlılarla buluştu

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç, Diyarbakırlılarla buluştu.

29 Mart Yerel seçimlerinde Büyükşehir Adayı Kutbettin Arzu'ya destek isteyen Arınç, "Baskısız ve şantajsız seçimden yanayız" dedi.
Seçim gezileri kapsamında Diyarbakır'a gelen eski TBMM Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç kent girişinde onlarca araçtan oluşan konvoyla karşılandı. Diyarbakı-Mardin karayolunun 21'nci kilometresinde Arınç'ı karşılayanlar arasında AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kutbettin Arzu, İl Başkanı Ahmet Fikret Öcal, merkez ilçelerin belediye başkan adayları ve partililer vardı.
Coşkulu bir kalabalık eşliğinde şehre giren Arınç, önce Sur ilçesi seçim bürosuna uğradı. Burada partililere bir konuşma yapan Bülent Arınç'ın gündemi Diyarbakır'daki seçim yarışıydı.

HİZMETİN EN ÜST NOKTASINA ÇIKACAĞIZ

Bülent Arınç konuşmasına, Diyarbakır'a gelmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek başladı. Konuşması sık sık "Diyarbakır seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla kesilen Arınç, 29 Mart seçimleri sonrası Diyarbakır'ı başarılı bir başkan, başarılı bir belediye beklediğini söyledi. AK Partili belediyelerin yaptıkları hizmetlerle kalitesini ispatladığını vurgulayan Bülent Arınç, "Kutbettin Arzu'nun seçilmesiyle Diyarbakır'da hizmetin en üst noktasına çıkacağız" şeklinde konuştu.

BARIŞ İÇİNDE YARIŞ

29 Mart seçimlerinin Diyarbakır için çok manidar olacağını belirten Arınç, "Diyarbakır'ın çok iyi karar vermesi lazım. Bu aziz şehir seçimlerde barıştan mı kavgadan mı yana olacağını göreceğiz. Diyarbakırlılar seçimlerini sağlıklı bir şekilde yaparak bunu gösterecek. Geçmişten kalan hizmetler artarak devam edecek. Biz tehdit ve baskı yapmadan seçim çalışmalarımızı yürütüyoruz. Baskıdan ve şantajdan yana değiliz" diye konuştu.

HALK VE ESNAFTAN SEVGİ SELİ
 

Sur ilçesi seçim bürosunda partililere seslenen AK Parti Milletvekili Bülent Arınç, daha sonra, AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kutbettin Arzu, Milletvekili Abdurrahman Kurt, İl Başkanı Ahmet Fikret Öcal, İlçe Belediye Başkan adayları ile birlikte esnafı dolaştı ve vatandaşlarla sohbet etti. Oldukça kalabalık bir grupla kenti dolaşan Arınç'a esnaf ve vatandaş büyük sevgi gösterdi. Uğradığı her işyerinde yemek ve kahve teklifi yapılan Arınç, gördüğü ilgiden memnun kaldı. Bülent Arınç ve yanındakiler Tarihi Ulu Cami'ye giderek öğle namazını kıldılar.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 18:03:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?