4
Mayıs
2024
Cumartesi
DİYARBAKIR

Artık mezarlıklar soyuluyor

Diyarbakır’da hırsızların yeni mekanı mezarlıklar oldu. Mardinkapı Mezarlığı’na giren kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, ışıklandırma sistemine ait kabloları ve trafo balanslarını çaldılar.

Diyarbakır’da hırsızlık olaylarına her geçen gün bir yenisi eklenirken, bu kez de mezarlıklarda hırsızlık yapılmaya başlandı.

Mardinkapı Mezarlığı’na giren kişi veya kişiler, kilosu 600 bin liradan satılan elektrik kablosu için yüz metrelik asfalt yol kazdılar. Gece geç saatte mezarlığa giren hırsızlar, belediye tarafından yaptırılan ışıklandırma sistemine ait projektörlerin camlarını taşla kırarken, trafoların içerisinde bulunan 18 adet balansı çaldılar.

Trafo balanslarının tanesinin 55 milyon lira, çalınan elektrik kablosunun metresinin ise 4 milyon 500 bin lira olduğu öğrenilirken, çalınan 100 metrelik elektrik kablosunun ancak kilo işiyle hurdacılara satılabileceği ve hurdacıların da kablonun kilosunu 600 bin liradan satın aldığı belirtildi.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Zülfü Atlı, vatandaşa hizmet amacıyla ışıklandırma sistemi kurduklarını belirterek, "Türkiye’nin her yerinde, mesai saati dışında mezarlıklara defin işlemi yapılması yasaktır. Ne var ki vatandaşlarımızın alışkanlığı nedeniyle böyle bir aydınlatma sistemi kurduk. Akşamları da defin işlemleri yapılıyor. Burada gece nöbetçilerimiz var ve arkadaşlarımız, gece saat 23.00’e kadar nöbet tutuyor. Gece geç saatlerde arkadaşlarımız gittikten sonra mezarlığa gelen kişi veya kişiler, trafolarda bulunan balansları ve elektrik kablolarını çalmışlar. Elektrikçilerden metresi 4 milyon 500 bin liradan alınan ve hurdacılara ise kilosu 600 bin liradan satılan elektrik kablosu için, yaklaşık 100 metrelik asfalt yolu kazmışlar. Polislere haber verdik, gerekli tutanakları tuttular. Sokaklarda yatan balici ve tinercilerin yaptığını düşünüyoruz" dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Cüneyt Gültekin ise her bir balansın fiyatının 55 milyon lira olduğunu ve zararlarının ortalama 10 milyar lirayı bulduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2005 Pazartesi 20:14:31
Güncelleme :7 Şubat 2005 Pazartesi 22:47:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?