7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Aşı haftasının startı verildi

DİYARBAKIR'DA AŞI HAFTASI'NIN STARTI VERİLDİ

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Namık Kemal Kubat, 24 Nisan 1 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Aşı Haftası'nın startını verirken, bütün ailelerin konuya duyarlı olmasını istedi.

24 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Aşı Haftası nedeniyle Mardin Kapı Sağlık Ocağı'nda bir açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Namık Kemal Kubat, bütün aillerin duyarlı olması gerektiğini belirterek, "Aşı Haftamızı burada başlatıyoruz. Annelerimizden isteğimiz çocuklarını en yakın sağlık ocağına götürüp aşı yaptırmasıdır. Örneğin kızamık hem sakatlığa hem de ölüme neden olabilen bir hastalıktır ve bunun en kolay yöntemi de aşı olmaktır. Bütün salgın hastalıklar aşı yöntemi ile önlenebiliyor.

Daha önceki yıllarda Diyarbakır'ın aşı oranı düşüktü, fakat bizim yaptığımız kampanyalar ve girişimler sonucu biz bu sayıyı yüzde 90 ile 95'e çıkarttık. Bu da salgın bir hastalık riskini azaltmış demektir. Sağlık personelimiz de vatandaşlarımız da duyarlıdır fakat amacımız bu oranı yüzde 100'e çıkartmaktır. Aşı olan çocukta salgın hastalık da önlenmiş olur" dedi.

DİYARBAKIR'DA AŞI HAFTASI'NIN STARTI VERİLDİ
DİYARBAKIR'DA AŞI HAFTASI'NIN STARTI VERİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2010 Pazartesi 11:50:00
Güncelleme :26 Nisan 2010 Pazartesi 21:00:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?