8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Aşk cinayetinin sır perdesi açıldı

Batman'dan nişan töreni için Diyarbakır'a gelen genç, eski sevgilisi tarafından vurularak öldürüldü. 

Edinilen bilgiye göre, olay, Balıkçılarbaşı Çukurca Sokak'ta dün akşam saatlerinde meydana geldi. 

İddiaya göre, 5 yıldır G.K. ile ilişki yaşayan Batman nüfusuna kayıtlı H.D.'nin (33) ailesi, bu ilişkiyi öğrenince oğulları H.D.'den başka bir kızla evlenmesini istedi. Ailesinden düşünmek için zaman isteyen ve bir süre Mersin'de kalan H.D., ailesinin isteğini kabul etti. Bunun üzerine aile, oğulları H.D. için Batman merkezde bir kızı istemeye gitti. Bunu öğrenen eski sevgilisi G.K., H.D.'yi telefonla arayarak bu nişanın olmayacağı, aksi taktirde öldüreceği tehdidinde bulundu. Durumu ailesine bildiren H.D., nişan için Diyarbakır'a geldi. Akşam düzenlenecek olan nişan töreni öncesi Balıkçılarbaşı semtinde el ele dolaşan çift, Çukurcu Sokak'ta G.K. ile karşılaştı. G.K., sözlüsüyle birlikte olan H.D.'ye "Seni uyarmıştım benden başka kimseyle evlenmeyecektin" dedikten sonra silahını ateşledi. Bir hafta sonra düğünleri olacağı öğrenilen H.D. hayatını kaybederken, olaydan sonra kaçan G.K. ise Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı.

GÜNCELLEME:

Batman'dan Diyarbakır'a nişan töreni için gelen H.D'nin öldürülmesinin ardındaki sır, Asayiş Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro ekiplerinin yaptığı titiz araştırma sonucunda ortaya çıktı. 

Cinayeti işleyenin H.D'nin eski sevgilisi G.K'nin ablasının sevgilisi M.K. olduğu belirlendi. 

Bayramın ilk günü Diyarbakır Balıkçılarbaşı Çukurca Sokakta meydana gelen aşk cinayetinin sır perdesi Diyarbakır Cinayet masası dedektiflerinin titiz çalışmaları sonucunda aydınlandı. Batman Merkez nüfusuna kayıtlı, 1973 doğumlu H.D'nin, 5 yıldır ilişki yaşadığı G.K'dan ayrılarak başka bir kız ile evlenmek istemesi üzerine cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. 

Başka birisi ile evlenmesi halinde kendisini yaşatmayacağını söylediği iddia edilen G.K, cinayetten sonra yapılan soruşturma sonucunda Batman-Diyarbakır karayolunda yakalandı. Yapılan sorgulamasında G.K, kendisinin öldürmediğini söylediği eski sevgilisi H.D'yi ablası S.K'nın sevgilisi M.K'nın öldürdüğünü itiraf etti. Bunun üzerine hareket geçen Cinayet Masası ekipleri M.K'yı yakaladı. Yapılan sorgulamasında suçunu itiraf eden M.K. adliyeye sevk edildi. 

Olaydan sonra nişanlanacağı kızın yanında can veren H.D'nin ise bir hafta sonra düğünü olacağı öğrenildi.


İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2006 Perşembe 13:00:05
Güncelleme :26 Ekim 2006 Perşembe 13:04:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?