7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Askerler sloganla yürüdü

DİYARBAKIR'DA ASKERDEN GÖVDE GÖSTERİSİ

Diyarbakır'da düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına katılan askerler, tören sonrası caddelerde slogan atarak yürüdü. Törene katılan Belediye Başkanvekili Metin Kılavuz'un İstiklal Marşı'nı okumaması ise dikkat çekti.

Tüm yurtta olduğu gibi Diyarbakır'da da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. İlk olarak Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu'yu makamında ziyaret eden Gazi İlköğretim Okulu öğrencileri ve okul idarecileri, Vali Mutlu'ya çiçek takdim etti. Temsili olarak valinin koltuğuna oturan Gazi İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Sinem Altun, Emniyet Müdürü ve Milli Eğitim Müdürü'nü arayarak, talimatlar verdi. Etkinlikler, Anıt Park'ta düzenlenen çelenk sunma programı ile devam etti. Çelenk sunma programına katılan BDP'li Büyükşehir Belediye Başkanvekili Metin Kılavuz'un İstiklal Marşı'nı okumaması dikkat çekti.

Vali Mutlu'nun Şeref Defteri'ni imzalamasının ardından törene katılan askerler, "Ne mutlu Türküm diyene, her Türk asker doğar" şeklinde sloganlar atarak birliklerine döndü. Tören daha sonra Atatürk Stadı'nda düzenlenen programla devam etti. Burada Vali Mutlu ve beraberindekiler stat turu atarak, tüm çocukların bayramını kutladılar. Tören geçişinin ardından ilköğretim öğrencilerinin düzenlediği tango gösterisi büyük alkış aldı. Tören boyunca Diyarbakır emniyeti geniş güvenlik önlemleri alırken, etkinliklere katılımın oldukça fazla olduğu gözlendi.

Düzenlenen etkinliklere Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Bekir Kalyoncu, 2. Taktik Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk, Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

DİYARBAKIR'DA ASKERDEN GÖVDE GÖSTERİSİ
DİYARBAKIR'DA ASKERDEN GÖVDE GÖSTERİSİ
DİYARBAKIR'DA ASKERDEN GÖVDE GÖSTERİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2010 Cuma 12:20:02
Güncelleme :23 Nisan 2010 Cuma 15:38:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?