7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Assolist cinayeti zanlısına 25 yıl

ASSOLİST CİNAYETİNİN ZANLISINA 25 YIL

Diyarbakır'da bar ve otellerde şarkı söyleyen Ülker Zengin'i aşkına cevap vermediği gerekçesiyle bir alışveriş merkezinde öldüren evli 5 çocuklu zanlı 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Merkez Bağlar ilçesi'nde bulunan bir alışveriş merkezinde 27 Ocak 2009'da Ülker Zengin'i aşkına cevap vermediği için öldüren Mehmet Aksoy'un yargılanmasına devam edildi. Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmada tutuklu sanık Mehmet Aksoy ile alışveriş merkezinin güvenlik görevlileri tutuksuz 5 sanık G.Y., K.A., İ.Y., S.Y., M.Y. ve avukatları hazır bulundu. Tutuksuz sanıklar G.Y., K.A., S.Y., M.Y., İ.Y. güvenlik görevlisi olarak alışveriş merkezinde çalıştıklarını ancak silahlı sanık Mehmet Aksoy'un kendilerinin bulunduğu yerden giriş yapmadığını söyledi.

"ÇALAN SİNYALİ CEP TELEFONUYLA SAVUŞTURDU"

Güvenlik görevlisi İ.Y., sanık Mehmet Aksoy'un üzerinde palto ve cep telefonluyla konuşarak X-Ray cihazından geçtiği sırada hafif metal sinyali vermesi üzerine cep telefonunu gösterdiğini söyledi. İ.Y., zanlı Aksoy'u içeriye almasında bir kastının olmadığını ve suçsuz olduğunu ifade ederek beraatini istedi.

Mahkeme heyetinden söz alan sanık Mehmet Aksoy(48), bir barda şarkı söyleyen Ülker Zengin ile tanıştıklarını ve çıkmaya başladıklarını, birkaç gün bir otelde ayrı odalarda kaldıklarını ileri sürdü. Aksoy, Zengin'in şarkıcılığı bırakacağını söylemesi üzerine evlilik teklif ettiğini, Gaziantep'e yerleşmeye karar verdiklerini iddia etti.

"EVLENECEKTİM, VAZGEÇTİ"

Birkaç gün sonra Ülker Zengin'i telefonla aradığında kendisine soğuk davrandığını ve başkasıyla evlenmeye karar verdiğini söylediğini öne süren sanık Aksoy, Zengin ile görüşmek için alışveriş merkezine geldiğini kaydetti. Kuaför salonunda bulamadığı Zengin'i markette gördüğünü dile getiren Aksoy, konuşmak için davet ettiğinde, Zengin'in, "Ne geziyorsun arkamda, başkasıyla evleneceğim. Polisi arayacağım rahatsız etme beni" dediğini belirtti. Zanlı Aksoy, maktule Zengin'in daha sonra kendisine küfretmeye başladığını iddia ederek silahla ateş ettiğini söyledi.

Güvenlik kamerası görüntülerini izleyen mahkeme heyeti kısa bir aranın ardından güvenlik görevlileri G.Y., K.A., İ.Y., S.Y., M.Y.'nin ihmalinin olmadığı yönünde kanaat getirerek beraatlarine karar verdi.

MÜEBBET HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Mahkeme heyeti sanık Mehmet Aksoy'u TCK'nın 81. maddesi uyarınca "Adam öldürmek" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti Aksoy'un duruşmalardaki davranışlarını göz önünde bulundurarak, cezayı 25 yıla indirdi.

Maktule Ülker Zengin(27), Diyarbakır'da bar ve otellerde assolist olarak sahne alırken, öldürülmesinden sonra cenazesi ailesi tarafından Samsun'da toprağa verilmişti.

ASSOLİST CİNAYETİNİN ZANLISINA 25 YIL
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2010 Salı 12:16:02
Güncelleme :12 Ekim 2010 Salı 19:07:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?