8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

ATA'nın Diyarbakır'a gelişinin 67. yılı kutlandı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Diyarbakır’a gelişinin 67. yıldönümü törenle kutlandı.
Ulu Önder’in şehre gelişinin yıldönümü münasebetiyle Diyarbakır Tren Garı’nda düzenlenen tören coşku içinde geçti.

Törene, Diyarbakır Vali Yardımcısı Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, 7. Kolordu Komutanlığı’ndan Tümgeneral Murat Bulgan ile Diyarbakır AK Parti milletvekilleri İhsan Arslan, Mehdi Eker, İrfan Rıza Yazıcıoğlu, Cavit Torun ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Atatürk’ün Diyarbakır’a trenle gelişinin temsili olarak canlandırıldığı törende konuşan Vali Yardımcısı Vahdettin Özkan, "Bundan tam 67 yıl önce, 15 Kasım 1937 yılında Mustafa Kemal Atatürk Diyarbakır’a geldi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bugün bulunduğumuz yerde ülkenin dört bir tarafında olduğu gibi Diyarbakır’da da hemşehrilerimiz tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı" dedi.

Tren garında yapılan törenin ardından bando eşliğinde askeri geçit töreni gerçekleştirildi. Yıl dönümü kutlamalarından habersiz olan vatandaşlar, geçit törenini balkonlarından şaşkınlık ve merak dolu gözlerle izleyerek, birbirlerine neyin kutlandığını sordular.
Tören, Anıt Park’taki çelenk sunma töreninin ardından Vali Yardımcısı Vahdettin Özkan’ın şeref defterini imzalanmasıyla son buldu

diyarbakır
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2004 Pazartesi 14:34:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?