7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Ata'nın Silvan'a geliş yıldönümü

Mustafa Kemal Atatürk'ün Diyarbakır'ın Silvan ilçesine gelişinin 93. yıldönümü törenlerle kutlandı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 27 Şubat 1916 tarihinde Edirne'den ayrılarak 14 Nisan 1916'da Silvan'a gelişinin 93. yıldönümü törenlerle kutlandı. Atatürk anıtına çelenk konulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinliklere, Gazi Caddesi Hükümet Konağı önünde devam edildi. Törende, Atatürk'ün Silvan'a gelişini sembolize eden Türk bayrağı 2 öğrenci tarafından Silvan Kaymakamı Veysel Beyru'ya teslim edilirken, İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı'ndan Yüzbaşı Oğuz Savaş, Atatürk'ün askeri kişiliğiyle ilgili bir konuşma yaptı.

Halk Eğitim Merkezi öğrencileri folklor ekibinin sunduğu gösterilerin ardından şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğlecilere ödülleri verildi. Kaymakam Beyru ve beraberindekiler, tören geçişi sonrası Atatürk'ün 14 Nisan 1916'da Silvan'da 16. Kolordu Komutanlığı görevi sırasında kaldığı ev ve çadır kurduğu yeri ziyaret etti. Kaymakam Beyru ile beraberindekiler Atatürk'ün Silvan'da kaldığı sürede kirve olduğu Üstün ailesiyle görüşerek Atatürk'ün Üstün
ailesine gönderdiği mektupları ve resimleri inceledi. Üstün ailesi tarafından davetlilere kahve ikram edildi. Atatürk Evi'nde ise Atatürk Oratoryosu tarafından Atatürk'ün sevdiği şarkılar seslendirildi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı törene, Kaymakam Veysel Beyru, Belediye Başkan Vekili İhsan Baykara, Taktik Jandarma Komando Alay Komutanı Albay Semih Okyar, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Aydın, Emniyet Müdür Vekili Fatih Çalışır, Jandarma Bölük Komutanı Emre Başatlı, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda daire amiri ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 18:10:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?