7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

'Atatürk'ün verdiği sözü tutun'

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Eşbaşkanı Emine Ayna, "Atatürk'ün 'size kendi kaderinizi tayin etme hakkını tanıyoruz' sözünü tutun" dedi.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Diyarbakır 2. Olağan Kongresi Bağlar Belediyesi Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Kongreye DTP Eşbaşkanı Emine Ayna'nın yanı sıra DTP'li vekiller ve belediye başkanları da katıldı.

İstiklal Marşı'nın okunmadığı kongrede tek listeyle gidilen seçimlerde Fırat Anlı, İl Başkanlığı'na seçildi. DTP Eşbaşkanı Emine Ayna 1920 yılında Atatürk'ün Kürtlere kaderlerini tayin etme konusunda söz verdiğini savunarak, "24 Nisan 1920'de dediler ki 'size kendi kaderinizi tayin etme hakkını tanıyoruz' ancak şuanda ülkemiz işgal altındadır, önce bir savaşı kazanın. Türkler ve Kürtler bu savaşı kazandı.

1920-2009 Kürtlerin hala hak sorunu var. Kürtlerin hala özgürlük sorunu var. Kürtlerin hala kimliklerinin tanınma sorunu var. Mustafa Kemal, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusudur ve Kürtlere bir söz vermiştir. Bu Türkiye Cumhuriyeti'nin sözüdür. Böyle algılıyoruz eğer gerçekten Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye'nin kurucusu, ulu önderi olarak görülüyorsa bu günkü yöneticiler bu sözü tutmalıdır" dedi.

Kürtlerin kandırıldığını iddia eden ve bu nedenle Kürtlerin bölücübaşı Öcalan ve terör örgütü PKK'yı bir güvence olarak gördüğünü savunan Ayna, "Kürtler diyor ki her ne kadar terörizm terörist diye tanımlasanız da Kürtlerin varlığını kabul etmeniz bu sayededir. Bugün PKK'yı Öcalan'ı tasviye ettiğinizde benim hiçbir hakkımı tanımayacaksınız diyor" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2009 Cumartesi 16:26:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?