7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

'Avrupalıların Kimlik Tasarımları'

Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde, "Avrupalılar'ın Kimlik Tasarımları ve Türkiye'den Avrupa Kimliğine Bakışlar" konulu konferans düzenlendi. 

Avrupa'nın yaklaşık 261 üniversite şehrinde, 15 binden fazla üyesine sahip Avrupa Öğrencileri Formu ve Topluluğu (AEGEE-Diyarbakır) Lokali üyeleri tarafından Dicle Üniversitesi'nde düzenlenen konferansa öğrenciler büyük ilgi gösterdi. 

Konferansa konuşmacı olarak katılan Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Yılmaz, Diyarbakır'a 3. gelişi olduğunu belirterek, Güneydoğu'da özellikle Diyarbakır'ın, medyanın yansıttığı gibi bir şehir olmadığını söyledi. Güneydoğu'yu gazete ve televizyonlardan takip etmeme kararı aldığını söyleyen Yılmaz, Avrupa Birliği (AB)-Türkiye ilişkileri kapsamında 6 yıldan bu yana araştırma yaptığını dile getirerek, "6 yıl önce AB kapsamında kamuoyunun fikirlerini almak adına bir araştırma yaptık. Bu araştırmanın sonucunda kamuoyunun siyasilerden daha cesaretli olduklarını gördük. Bunu da, dönemin siyasi liderlerinden Tansu Çiller ve Mesut Yılmaz'ın da bulunduğu bir toplantıda tüm siyasetçilere anlattık. Kimlik üzerine iki şey söylenebilir: Birincisi biz kendimizi nasıl görüyoruz? İkincisi ise başkaları bizi nasıl görüyordur? Kimlik, bizim kendimizi başkalarının aynasında görmektir. Çoğu kişi kimlik seçimlerini yapabilmek için cesaretli olamadıkları gibi, o özgürlüğü tadamıyorlar" dedi. 
İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2006 Cuma 17:03:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?