7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

'Avukatlar vergi kaçırıyor' iddiası

Diyarbakır'da Mehmet Pamuk adındaki vatandaş, kentte bulunan avukatların vergi kaçırdıklarını iddia ederek, avukatların ödedikleri vergilerin kamuoyuna açıklanması istedi. 

Diyarbakır Defterdarlığı önünde basın açıklaması yapan Mehmet Pamuk, Türkiye'deki vergi sisteminin, Diyarbakır'da bazı avukatlara işlemediğini, vergi müdürlüklerinin bu konuda aciz kaldığını söyledi. Diyarbakır'ın Alcaköyü'nde oturan Mehmet Pamuk adlı bir vatandaş, kentte bulunan çok sayıda avukatın vergilerini ödemediğini iddia ederek, vergi daireleri ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ı bu konuyla ilgilenmelerini istedi. Devletin Diyarbakır'da en az kazanan bir esnaftan bile vergisini hiç geciktirmeden aldığına dikkat çeken Pamuk ancak kentte bulanan avukatların vergilerinin denetlenmediğini ve aldıkları milyarlarca liranın vergisini ödemediklerini iddia etti. 

Diyarbakır Barosu'na kayıtlı avukatların yolsuzluk yaptıklarını, 'Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması' hakkında kanunla ilgili aldıkları milyarlarca liranın vergisini ödemediklerini öne süren Pamuk, "Devlet, Diyarbakır'da en az kazanan küçük esnaftan kuruşuna kadar vergi toplayabiliyorsa, milyarlarca para kazanan Diyarbakır Barosu üyesi bazı avukatlardan da vergi almalı. Bu haksızlıklar ortadan kaldırılmalı" dedi. 

Pazar günü Olağan Genel Kurulu yapılacak olan Diyarbakır Barosu ise açıklamayı etik dışı buldu. Seçim arifesinde spekülatif amaçlı yapılan açıklamaları dikkate almadıklarını ve ahlak dışı bulduklarını aktaran Baro Yönetimi, "Yarın seçimlere gidiyoruz. Seçim öncesi bu tür açıklamalar şık değil. Amaç farklıdır. Spekülatif amaçlı yapılan açıklamalardır. Ayrıca bu açıklamayı yapan şahsın son iki yıl içerisinde herhangi bir avukat ile ilgili yakınma dilekçesi verdiği tespit edilmiştir. En son 4 yıl önce bir avukat hakkında şikayette bulunmuş. Konuyla ilgili olarak baronun verdiği karar ise yargı denetiminden geçmiştir. Bu açıklama tamamen birilerinin yönlendirilmesi ile yapılan ahlak dışı bir açıklamadır" denildi.
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2006 Cuma 17:52:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?