8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Avusturalya Büyükelçisi tarihi kiliseleri gezdi

Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır’a gelen Avusturalya Ankara Büyükelçisi Jean Dunn, kentteki tarihi kiliseleri gezdi. Sırp Dragoz Kilisesi’ni gezen Dunn, kilisinen sürekli define avcıları tarafından tahrip edilmesine üzüldüğünü söyledi.

Çeşitli açılışlara katılmak üzere dün Diyarbakır’a gelen Avusturalya Ankara Büyükelçisi Jean Dunn, gezisinin ikinci gününde kentteki tarihi mekanları gezdi. Keldani Kilisesi ve Sırp Dragoz Kilisesi’ni gezen Dunn, yetkililerden bilgi aldı. Kilise yetkilileri, Büyükelçi Dunn’a bilgi vererek, "400 yıllık bir İncilimiz çalındı.Polis tarafından bulundu ama Müze Müdürlüğü’ne teslim edildi. Define avcıları sürekli kiliselerimizi tahrip ediyor" dediler. Dunn da, kiliselerin tahrip edilmesine üzüldüğünü söyledi.

Diyarbakır’da bulunan çeşitli camiiler ve tarihi surları da gezen Dunn, HADEP’li belediye başkanlarının onuruna verdiği yemeğe katıldı. Ardından Sur Beldesi Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş’ı makamında ziyaret eden Büyükelçi Dunn ile Demirbaş, bir süre basına kapalı olarak bir görüştü. Büyükelçi Dunn’un, "Milletvekili olup Ankara’da görev almak ister misiniz" sorusunu yönelttiği Demirbaş, "Halkımız seçerse neden olmasın" şeklinde cevap verdi.

DİYARBAKIR (İHA) -
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2004 Pazar 09:49:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?