7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Avusturyalı heyetten ziyaret

Avusturya parlamenter heyeti, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i Nevruz kutlamasının ardından makamında ziyaret etti.
 
Heyet üyeleri, kutlamalar sırasında gördükleri kalabalıktan çok etkilendiklerini söylediler.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, kutlamaların hemen ardından gelen Avusturya parlamenter heyetini zamansızlık nedeniyle resmi kıyafetleriyle değil, Nevruz'da giydiği mavi yerel kıyafetlerle karşıladı. Baydemir, gelen heyete, kendilerini zamansızlık nedeniyle protokol gereği resmi kıyafetle karşılayamadığı ifade etti. Baydemir, çok keyifli bir gün geçirdiklerini belirterek, halkın Nevruz kutlamalarına olağanüstü bir teveccüh gösterdiğini söyledi. Baydemir, Avusturya Parlamentosu'na daha önce yaptığı ziyaretleri hatırlatarak, Hasankeyf'i sular altında bırakacak kredinin durdurulması yönünde aldığı desteği anlattı. Hasankeyf'in kurtarılmasıyla birlikte Avrupa Birliği'nin (AB) en eski yerleşim yerlerinden birinin de kurtarılacağına işaret eden Baydemir, birlikte çok değerli bir çalışma yürüttüklerini söyledi.

Avusturya'nın başkenti Viyana'nın bin yıllık bir tarihe sahip olduğunu, Diyarbakır gibi 7 bin-10 bin yıllık güçlü tarihi olmadığını ifade eden Avusturyalı parlamenterler, "Buradaki kültür hazinelerini korumak için büyük bir iş başardınız. Viyana'da insanlar Hasankeyf ile ilgili çok iyi bilgilere sahipler. İki kent arasındaki ilişkiler daha güçlü olabilir, bu gerekli" diye konuştu.

Katıldıkları Nevruz kutlamaları karşısında büyülendiklerini belirten parlamenterler, "Kimlik sorunu gerçekten çok ciddi bir sorundur. Biz hiçbir zaman 1 milyon insanı bir araya getiremedik. Çok etkilendik, hayran kaldık" dedi.

Heyet üyeleri, Osman Baydemir'e dünyaca ünlü kompozitör Mozart'ın kabartmasının yer aldığı bir saat hediye etti. Görüşmenin ardından hatıra fotoğrafı çektirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Mart 2009 Pazar 17:19:28
Güncelleme :22 Mart 2009 Pazar 17:34:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?