7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Aydın Erdem için suç duyurusu

DTP'LİLER AYDIN ERDEM İÇİN SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Demokratik Toplum Partisi'nin pazar günü düzenlediği yürüyüşte çıkan olaylarda nerden geldiği henüz tespit edilemeyen kurşunla hayatını kaybeden Aydın Erdem için DTP İl Başkanı, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Demokratik Toplum Partisi'nin, İmralı cezaevinde bulunan PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın cezaevi şartlarına dikkat çekme amacıyla düzenlediği yürüyüşte çıkan olaylarda hayatını kaybeden 23 yaşındaki Dicle Üniversitesi Matematik Öğretmenliği 3. sınıf öğrencisi Aydın Erdem için DTP İl Başkanı Fırat Anlı ve parti avukatı Meral Danış Beştaş, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunun ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Anlı, "Partimize yönelik saldırıyla ilgili olarak yaralanan ve ölen Aydın Erdem ile ilgili yapılan bütün hukuksuzluğu bugün Cumhuriyet Savcılığı'na taşıdık. İnanıyoruz ki hukuk devreye girerse toplumun kanayan vicdanında kabul edilemez olan bu durum bir nebze de olsa teselli bulur. Failler ortaya çıkarılmadıkça, sorumlular yargılanmadıkça buna benzer hadiseler ve olaylar, antidemokratik yaklaşımlar devam edecektir" dedi.

Avukat Meral Danış Beştaş ise suç duyurusu ile ilgili bilgi vererek, "Parti il binamıza yönelik saldırılar, orantısız güç kullanımı ve en önemlisi yaşam hakkını ortadan kaldıran 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Aydın Erdem'in hayatını kaybetmesiyle ilgilidir. Hukuk herkes içindir ve hepimizin hukuka ihtiyacı vardır. Hiçbir görevlinin suç işleme muafiyeti yoktur. Pazar günü bize çok sayıda gelen telefon, bizzat görgü tanıklarının beyanları ve Aydın Erdem isimli öğrencinin otopsi raporuyla şahsın tek kurşunla öldürüldüğü belirlenmiştir. Görgü tanıklarının beyanlarına göre bu cinayetten sonra olay yerindeki kovanlar toplanmıştır. Bütün aramalara rağmen oralarda hiçbir suç deliline rastlanmadığı, olay yerinde 8 kovanın görüldüğü ve toplandığını biliyoruz. Biz bugün savcılığa dilekçe vererek Aydın Erdem'in failinin kim olduğunun ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Görgü tanıklarının bir kısmı gözaltında, görgü tanıklarının çıkması halinde eşkal de vereceklerdir. Biz hangi görevlinin ve kimin bu cinayeti işlediğini bilmiyoruz. Ama üzerinde silah olan sivil bir görevlinin işlediği yönünde ciddi kanıtlar var ve sonuçta tek kurşunla ölen bir gencin cesedi var" şeklinde konuştu.

DTP'nin kapatılmasıyla ilgili soruya ise Anlı, "Biz insanlarımızın can güvenliğinin sağlanması için mücadele ediyoruz, insanlarımızın yaşamını yitirmesi için değil. Toprağa düşen her can bizim yüreğimize sıkılmış bir kurşundur, bizim yüreğimizde patlayan bir bombadır. Bunun için ölümleri durdurmak lazım, yaşam hakkı kutsallığını savunmak lazım. Eğer biz bugün yeni bir başlangıç yaparsak örneğin DTP hakkındaki kapatma davası olumlu bir şekilde sonuçlandırılırsa, Başbakan Türkiye'ye döndüğünde yeni bir yaklaşımla süreci ele alırsa, diyalog kanalları açılırsa sürecin 1-2 ay önceye döneceğine inanıyorum. Umudumuzu kaybetmedik ama biz geç kaldıkça, biz ağır kaldıkça gençlerimiz yaşamını yitirmeye devam ediyor. Onun için hepimizin sorumluluğu vardır. Herkes bugün yeni bir başlangıç yapmalıdır. Bu en önemli fırsattır" şeklinde cevapladı.

DTP'LİLER AYDIN ERDEM İÇİN SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2009 Salı 14:13:00
Güncelleme :8 Aralık 2009 Salı 16:38:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?