8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Azeri hasta DÜ'de şifa buldu

Azerbaycanlı bir hasta, beynindeki tümür için geldiği Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahi Anabilim Dalı Kliniğinde yapılan başarılı bir ameliyatla, sağlığına kavuştu.

Önemli tıbbi operasyonlara imza atarak ismini duyuran DÜ Hastanesi Beyin Cerrahi Anabilim Dalı Kliniğine, çevre ülkelerden hasta gelmeye devam ediyor. Ameliyat için Azerbaycan'dan DÜ Hastanesine gelen 3 çocuk babası 62 yaşındaki Nevruz İsmailoğlu, kendi ülkelerinde tedavisi mümkün olmayan hastalığından kurtulmanın mutluluğunu yaşıyor.

Beyin Cerrahi Anabilim Dalı Kliniğine başvuran hastanın, beynindeki tümür, endoskopik yöntemlerle çıkarıldı. Beş saat süren ameliyatla sağlığına kavuşan Nevruz İsmailoğlu, Diyarbakır'da gördüğü kaliteli hizmeti ülkesinde herkese anlatacağını söyledi. Azerbaycan'da gittiği hastanelerden beyin tümürü ameliyatının yapılamayacağı cevabını alan Nevruz İsmailoğlu, internet üzerinden DÜ Hastanesi Beyin Cerrahi Anabilim Dalı doktorlarıyla irtibata geçerek daha önce çekilen filmlerini gönderdi. Doktorların 'bu ameliyatı yapabiliriz' demesinin üzerine Bakü'den Diyarbakır'a gelen hasta nasıl ameliyat olduğunu anlamadığını ve sağlığına kavuştuğunu belirterek, birkaç gün sonra memleketine
gideceğini dile getirdi.

"HASTANE VE DOKTORLARIMIZA GÜVEN ÜLKE SINIRLARIMIZI AŞTI"
Diyarbakır DÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, bu tür durumlarla, kendilerine, hastanelerine ve doktorlarına olan güvenin ülke sınırını aştığını ve bununla da gurur duyduklarını söyledi. Alan, "Beyin tümürü ameliyatlarını artık biz kansız bıçaksız bir şekilde burundan endoskopik yöntemlerle yapmaya başladık. Vaka sayımız da baya arttı. Bunu çok tecrübeli ekibimiz, değerli hocalarımız sayesinde yaptık. Tabi üniversite olarak bunun teknik altyapısını oluşturduk. Türkiye'de de belli merkezlerde yapılan zor bir ameliyat. Hasta ameliyattan saatler sonra kalkabiliyor, yürüyebiliyor. Bu konuda sadece bölgemize değil, komşu ülkelere de hizmet ediyoruz. Azerbaycan'dan gelen hastamız var. Aynı şekilde komşu ülkelerden Kuzey Irak'tan, Suriye'den de hastalarımız geliyor ve bu bizi mutlu ediyor. Hastalarımız yapılan hizmetten çok memnun. Diyarbakır'ı bütün bölgenin sağlık merkezi haline getirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Ameliyat hakkında bilgi veren ameliyat ekibi başkanı Yrd. Doç. Dr. Cüneyt Göçmer ise, hastanın internet üzerinden kendilerine ulaştığını söyledi. Göçmer, "Nevruz İsmailoğlu Azerbaycan'dan bize ulaştı. Beyninde tümür olduğunu söyledi. İnternet üzerinden film ve raporlarını inceledik. Bu ameliyatı yapabileceğimizi söyledik. Hasta bize geldi. Yapılan tetkiklerinde beyin tümürünün dışında hastanın şeker ve yüksek tansiyonunun da olduğunu tespit ettik. Değerlerini normale döndürdükten sonra hastayı ameliyata aldık. 5 saat süren başarılı bir operasyon sonucu hastamız sağlığına kavuştu" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2011 Cumartesi 14:09:55
Güncelleme :18 Kasım 2011 Cuma 17:47:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Silvan'dan IP: 88.252.122.xxx Tarih : 13.11.2011 00:20:30

Efendim kesinlikle bu habere kanmayın... Yaklaşık 2 ay önce babamı sözü edilen hastaneye yatirdim... Ve emin olun insanliğimdan şüpheye döştüm.... Çünkü kesilikle o hastenede sen hayvan muamelesi görüyorsun.... Özellikle Kalp damar kiliniğinde ki insan katili Prof; Nesimi diye bir naylon Profesör var.... O hastanede bakımsızlıktan babamin ayaginin 10 gün içinde iki tefa kesmek zorunda kaldim... Ve son olarak baktım ki, hayvan muamelesini görüyorum babami aldim Ankara götürdüm  tekrar bacaginin Diz üstü bölümünden kestik.... Ama herne kadar hayvanca bir muamele gördüysem de raporlu delillerime rahmen insanca davramak istedim dava açmadim.... Hastani ameliyata alacaklar 2 gün boyunca şimdi degil sonra, şimdi degil daha sonra diye diye insani biktiriyorlar... amelliyattan çıktıktan sonra doktor gelip bakmıyor, sabah  5 dk için gelir bakar ve çıkar.... Sen doktora gidip hastan hakkinda bilgi almak istedigin zaman da  emin olun " önce endamina sonra da ceplerine" bakiyor, ve en son olarak " durum ortada" diye bir cevap aliyorsun.... Durumun ortada oldugunu bizde görüyorduk ama nasil bir durumdur bilmiyorduk... verhasil Allah belasini versin Rektörlüğünün de özelliklie de Kalp Damar bölümü Başkanı Prof: Nesimi'nin..... Başımıza ne getirdiysen Allahım dan bulasın....