8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Azizoğlu Silvan'da anıldı

Diyarbakır'da faaliyet gösteren Yeşil Silvan Eğitim-Kültür ve Yardımlaşma Derneği öncülüğünde merhum Dr. Yusuf Azizoğlu vefatının 39. yıl dönümünde Silvan'daki kabri başında anıldı.

1962-1963 yılları arasında Sağlık Bakanlığı yapan ve sağlık alanında Türkiye'de önemli açılımlara imza atan Dr. Yusuf Azizoğlu, sevenleri ve hemşerileri tarafından kabri başında anıldı.

Şeyhhalil aile mezarlığında bulunan kabri başında düzenlenen anma programına katılamayan Şerafettin Elçi, Eski Milletvekili Mahmut Uyanık ve SİVİG Genel Başkanı Danyal Muğurtay'ın gönderdikleri mesajları okundu. Anma töreninde Dr. Yusuf Azizoğlu'nun küçük oğlu Dr. Fırat Azizoğlu, Yeşil Silvan Eğitim-Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çeliker, Kurdi Der Genel Başkanı Dr. Remzi Azizoğlu, Muhtarlar Dernek Başkanı Mehmet Kırmaz, DTP İlçe Yöneticileri, Aizioğlu ailesi, Azizoğlu sevenleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Organizasyonu düzenleyen Yeşil Silvan Eğitim-Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çeliker, "Azizoğlu, bu güne kadar törensel manada anılmamışsa da Hakkari'den Malatya'ya Ağrı'dan Dersim'e, Mardin'de Van'a, Hewler'den Diyarbakır'a kadar sadece kendi ilçesinde değil aynı zamanda Sağlık Bakanlığı döneminde bütün Türkiye'de sağlık alanında birçok ilke imza atarak yatırım ve uygulamalara tüm Türkiye'de ve özelikle Kürtlerin yaşamakta olduğu coğrafyada halkın gönlünde taht kurmuş ve tarihe mal olmuş hakkında ağıtlar, türküler ve şiirler yazılmış çok sevilen, saygın bir liderdir" dedi.

"Babam Bölge Halkının Ankara'daki diplomatıydı" diyen Dr. Fırat Azizoğlu, "39 yıl sonra babamın Silvan'da anılması beni duygulandırdı. 39 yıl önce ben ve kardeşlerim çok küçüktük, ancak babam coşkulu ve kalabalık bir kitle tarafında uğurlamış, hiçbir zamanda babamın öldüğüne inanmamıştım. Bu kadim medeniyetlerin şehri olan Silvan'da bulunan babamın kabrine hemşerileri sahip çıkmış, tıpkı vefatında sahip çıktığı gibi bugün onu arakta sahip çıktığı gibi. Babamın geçmişte yaptığı çalışmalar ve bölge halkı için olan çabası bugün bölge halkına ışık saçmaktadır. Babam iyi bir yurtseverdir. Bir Silvanlı olarak, Silvan'la hep gurur duydum, bugün yine bu gururumu yenileyerek bugünkü anlamlı anma programını düzenleyen Silvanlı hemşerilerime sonsuz teşekkürlerimiz sunuyorum" Diye konuştu.

Şeyhhalil aile mezarlığında bulunan kabri başında düzenlenen anma programında Azizoğlu için yazılan şiirler okundu.

iha
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 15:11:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?