7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Azmin zaferi

Diyarbakır Merkez Bağlar ilçesinde bulunan varoş semtlerde oturan ailelerin çocuklarına umut ışığı olmayı sürdüren Bağlar Belediyesi Eğitim Destek Evi, ortaöğretim kurumlarına giriş sınavı olan SBS'de bu sene de büyük başarı elde ederek tam 68 öğrencisini Anadolu ve meslek liselerine yerleştirmeyi başardı.

Kurulduğu günden bu yana yoksul ailelerin çocuklarının umudu olan Bağlar Belediyesi Eğitim Destek Evi başarı grafiğini gün geçtikçe yükseltmeye devam ediyor. Diyarbakır'da dezavantajlı durumdaki öğrencilere ücretsiz eğitim desteği sunan Bağlar Belediyesi Eğitim Destek Evi'nde eğitim gören 68 öğrenci Anadolu ve meslek liselerine yerleşti.

Dezavantajlı öğrencilere ücretsiz eğitim hizmeti sunmak amacıyla kurulan Eğitim Destek Evi, gönüllü öğretmenlerin desteğiyle başarı oranını her yıl arttırıyor. 2007 yılında 55, 2008 yılında 61 öğrencisini Anadolu liselerine yerleştiren Eğitim Destek Evi bu yıl da 68 öğrencinin daha Anadolu liselerini kazanmasını sağladı.

Eğitim Destek Evi'ndeki faaliyetlerine 2004 yılında 330 öğrenci ile başladıklarını ve 5 yıl içerisinde Eğitim Destek Evi'nden toplam 6 binden fazla öğrencinin faydalandığını belirten Eğitim Destek Evi Koordinatörü Mehmet Güzel, "Ben ve burada gönüllü olarak ders veren diğer öğretmen arkadaşlarımız şu an tarifi imkansız duygular içerisindeyiz. 5 sene içerisinde gerçekten büyük yol kat ettik.

2007 yılında 55, 2008 yılında 61 öğrencimizin Anadolu liselerini kazanmasını sağlamıştık. Bu sene de çıtamızı daha da yükselterek bu sayıyı 68'e taşıdık. Tabi bu sayı, ek yerleştirmelerle daha da artacak. Bu başarının arkasında gönüllü hocalarımız kadar azimli öğrencilerimizin de payı vardır. Yoksul öğrencilerimize her türlü imkanı sunmaktan kaçınmayan başta Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran ve tüm belediye yetkililerine teşekkür ediyoruz. Burada eğitim gören tüm öğrencilerimizi de başarılarından dolayı kutluyoruz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2009 Çarşamba 16:28:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?