7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Bağcılar'ın çehresi değişiyor

BAĞLAR'DA MODERN BİR KENT DOĞUYOR

Diyarbakır Bağlar'da imar planı tamamlanan Bağcılar bölgesinin yolları, yeşil alanları ve sosyal donatı alanlarıyla yeniden düzenlendiği, 1990'lı yıllarda çarpık şekilde kentleşen bölgenin imar planının yeniden hazırlandığı bildirildi.

Bağlar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün imar planını tamamladığı Bağcılar bölgesinde planlı bir yapılaşmanın önününün açıldığı öğrenildi. Fen İşleri Müdürlüğü de bölgenin yollarını yaparken açılacak imar yollarının bir kısmının çevre yolu görevi göreceği kaydedildi. İmar ve Şehircilik Müdürü Nimet Taş, özellikle son iki dönemdir devam eden imar uygulamaları ile büyük oranda yeşil alan ve kamulaştırma sorunu oluşturulmadan kentin sosyal yönünü güçlendirecek alanlar elde edildiğini belirtti.

Bağlar'da bütünlüklü bir dönüşüm başlattıklarını ifade eden Taş, "Eski Bağlar dediğimiz ve özellikle 1990'lı yıllarda zorunlu göçün getirdiği çarpık yapılaşmanın etkisinde kalan bölgesinde yeniden imar planları yapılmaya başlanarak dönüşüm için ilk adımlar atıldı. Bu planlarla amaç kendiliğinden bir dönüşümün önünü açmaktır. Yine özellikle yapıların estetik olarak kötü görünümünü bir nebze de olsa azaltmak için diğer birimlerle beraber çeşitli caddelerde cephe yenileme yoluna gidildi. Amacımız Bağlar'ın

imar sorunlarını gidermek ve düzgün, uygulanabilinir imar planlarıyla sağlıklı, modern bir Bağlar oluşturmaktır" dedi.

Bu çalışmalar sonucunda Bağlar'ın eski imajından kurtularak yeni yüzüyle Diyarbakır'ın gelişen yeni aksı olmasını hedeflediklerini belirten Taş, "Bu yolda da ilk adımlar atılmış olup eskiye dönmemek ve kaçak yapılaşmanın önüne geçmek için de Yapı Kontrol Müdürlüğü kurularak ve iki ayrı denetim birimiyle her gün kontroller yapılmaktadır. Kaçak yapılara taviz verilmediği gibi yeni yapıların güvenli bir biçimde inşası için denetimler aksatılmadan her gün yapılmaktadır" diye devam etti.

Taş, ''Diyarbakır'ın en büyük ilçesi Bağlar'ı adına yakışır bir hale getirmek ve insanlarımıza çağdaş mekanlar sunmak için çalışmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki iki yılda yeşil alan ve sosyal donatı alanlarını içeren önemli projeleri hayata geçireceğiz" şeklinde konuştu.

BAĞLAR'DA MODERN BİR KENT DOĞUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2010 Salı 22:52:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?