7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Bağdat Belediye Başkanı Diyarbakır'da

BAĞDAT BELEDİYE BAŞKANI ALZADİ VE HEYETİ DİYARBAKIR'DA

Bağdat Belediye Başkanı Kamel Naser Alzadi, Milletvekili Hassan Othman Muhammed ve beraberindeki belediye meclis üyelerinden oluşan 16 kişilik heyet Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin misafiri olarak Diyarbakır'a geldi.

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Metin Kılavuz, Meclis Başkanvekili Hacı Haspolat, Genel Sekreter Abdullah Sevinç, DİSKİ Genel Müdürü Fahrettin Çağdaş ve Başkan Danışmanı İlhan Diken tarafından karşılanan Bağdat Belediye Başkanı Alzadi ve beraberindeki heyet, deneyim paylaşımı ve görüş alışverişinde bulunmak istediklerini belirtti. Alzadi, Diyarbakır'ın tecrübelerinden yararlanmak istediklerini bildirerek, "Bağdat da, Diyarbakır da Dicle üzerinde. İki kardeş şehir olarak tarih boyunca Dicle'nin

suyundan içtik" şeklinde konuşru.

Alzadi aynı Diyarbakır ve Bağdat'ın aynı dini değerlere ve ortak coğrafi sınırlara sahip olduklarına dikkat çekti.

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Metin Kılavuz da Diyarbakır'ın tarihi ve kültürel altyapısıyla çok zengin bir kent olduğunu anımsatarak halklar arasında her zaman kardeşlik, hoşgörü ve dayanışma olduğunu söyledi. Bu buluşmayı çok anlamlı ve önemli bulduklarını ifade eden Kılavuz, "Bu tanışma daha kalıcı ilişkilere vesile olacaktır. Ben inanıyorum ki sonrasında birçok işbirliğine de ev sahipliği yapacağız" dedi.

Ardından Kılavuz; Alzadi ve Milletvekili Muhammed'e birer tablo ve heyete de içerisinde çeşitli hediyelerin olduğu birer çanta hediye etti. Daha sonra belediye binasını dolaşan heyet Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'na geçti.

Sümerpark'ta Strateji Geliştirme Daire Başkanı Şahin Elkaan, Diyarbakır'ın coğrafi durumu, nüfusu, yüzölçümü, tarihi ve turistik yerleri ile Büyükşehir Belediyesi'nin faaliyet alanları hakkında brifing verdi. Genel Sekreter Abdullah Sevinç de belediyenin yönetim şekline ilişkin bilgi verdi. Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Muazzez Onuk Özden de Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'nda verilen hizmetleri anlattı. Daha sonra kadın, çocuk, engelli ve spor merkezlerini dolaşan heyet Sümerpark'a hayran kaldıklarını dile

getirdi. Güneşevi'ni de ziyaret eden heyete Güneşevi Sorumlusu Gültekin Aydeniz tarafından yenilenebilir enerji hakkında sunum yapıldı.

BAĞDAT BELEDİYE BAŞKANI ALZADİ VE HEYETİ DİYARBAKIR'DA
İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2010 Cuma 17:45:05
Güncelleme :11 Haziran 2010 Cuma 19:11:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?