8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Bağlar Belediye Başkanı teslim oldu

Yapılan operasyonlarda adı geçen ve aranan Diyarbakır merkez Bağlar İlçe Belediye Başkanı Yüksel Baran adliye önünde bir açıklama yaptıktan sonra teslim oldu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde açıklama yapan Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, dünden bu yana kendisine ilişkin basında birçok haber yayınlandığını dile getirerek, "Bu haberler spekülatif haberlerdir. Benim ne evime ne de belediyeye tebligat gelmedi" dedi. Bu operasyonun Kürtlerin örgütlü ve siyasal mücadelelerine vurulmak istenen bir darbe olduğunu belirten Baran, "Buradayız hiçbir yere gitmiyoruz" diye konuştu.

BDP Genel Başkanı Demir Çelik ise, "Son 25 yıldır yaşanan çatışmalı ortamın travmaları yerinde duruyor. Barış ve demokrasi sağlanmadan bunları çözmek mümkün değildir. Özellikle bir çözüm isteniyorsa, barış ve demokrasiye dair bir istek varsa, bu bizim barışsever BDP'de kendisini ifade eden dinamikle mümkün olabilecektir" dedi.

Açıklamanın ardından Baran ve beraberindeki BDP'li milletvekilleri, gözaltındaki BDP ve eski DTP'lileri ziyaret etmek için Diyarbakır Adliyesi'ne geçtiler. Baran, burada hakkında arama kararı olduğu iddiasıyla, özel yetkili savcıya ifade vermek için adliye binasına geçti.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2009 Cuma 14:05:05
Güncelleme :25 Aralık 2009 Cuma 15:41:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?