7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Bağlar'da fuhuş operasyonu

Adana'dan ailelerinden kaçarak Diyarbakır'a gelen, 14 ve 17 yaşında olduğu belirtilen küçük yaştaki 2 kız kardeşe, zorla fuhuş yaptırdığı, fuhuş için yer temin ettiği ve söz konusu kızlarla ilişkiye girdiği iddia edilen kişiler, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Ahlak Büro Amirliği ekipleri, yüz kızartıcı suç işleyenlere geçit vermiyor. Adana'dan ailelerinden kaçarak Diyarbakır'a geldikleri öğrenilen S.S.(14) ve Ö.S.(17) adlı iki kız kardeşi, zorla fuhuşa sürüklediği iddia edilen R.B. adlı taksici, fuhuş için yer temininde bulunduğu bildirilen M.E.G. ve bu kızlarla para karşılığında birlikte olduğu ileri sürülen Y.E. adlı kişiler, polis tarafından gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Ahlak Büro Amirliği'ne, Adana'dan ailelerinden kaçarak Diyarbakır'a gelen S.S. ve Ö.S. adlı iki kız kardeşe, taksici R.B.'nin Bağlar ilçesinde bir ev tutarak zorla fuhuş yaptırdığı yönünde ihbar geldi.

Bu ihbar üzerine polis ekipleri, geniş çaplı operasyon başlattı. 3 gün devam eden takip sonucunda polis, 2 kız kardeşe zorla fuhuş yaptırıldığını ortaya çıkardı. Kız kardeşleri para karşılığında erkeklere pazarladığı iddia edilen R.B., fuhuş için yer temininde bulunduğu öne sürülen M.E.G. ve bu kızlarla para karşılığında birlikte olduğu bildirilen Y.E. adlı kişiler, kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı.

Şahıslar, Ahlak Büro Amirliği'ndeki sorgulamalarının ardından, çıkarıldıkları 1. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. S.S. ve Ö.S. adlı iki kız kardeşin ise, daha önceden de birkaç kez Adana'dan kaçarak Diyarbakır'a geldikleri, belirli aralıklarla burada kaldıkları öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 01:38:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?