8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Bağlar'da zabıtanın gıda denetimi

Diyarbakır Bağlar Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından dört mahallede yapılan denetimlerde, 9 işyerinde toplam 3 bin parça son kullanma tarihi geçmiş gıda ürününe el konularak imha edildi. Zabıta Müdürü Seyit Narin, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. 

Bağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nün market ve bakkallardaki gıda denetimleri sıkı şekilde devam ediyor. Yeniköy, Bağcılar, Mevlana Halit ve 5 Nisan mahallelerinde yapılan denetimlerde 9 işyerinde toplam 3 bin parça son kullanma tarihi geçmiş gıda ürünü tespit edildi. 

Zabıta ekipleri tarafından el konulan ürünler imha edildi. Zabıta Müdürü Seyit Narin, bir süre önce esnafa hijyen ve kalite eğitimleri verildiğini hatırlatarak, bu eğitimlerden sonra gıda denetimlerini arttırdıklarını söyledi. Bu denetimler sırasında ne yazık ki son kullanma tarihleri geçmiş ürünlere denk geldiklerini ifade eden Narin, "Son kullanma tarihi geçmiş ürünler, genellikle çocuklara satılıyor. 3 bin gıda parçası demek, 3 bin hasta çocuk demektir. Bu gıdaları tüketenler, genellikle gıda zehirlenmesiyle karşı karşıya kalmaktadır. Bizim halktan isteğimiz, aldıkları ürünlerin son kullanma tarihlerine dikkat etmeleridir. Esnaftan da istediğimiz son kullanma tarihleri geçmiş ürünleri kesinlikle satmamalarıdır. İade edilecek ürünlerin üzerine 'Tarihi geçmiştir, satılamaz' uyarı yazısı yazılmalıdır. Bütün esnafın bu konuda duyarlı olması gerekiyor. Ekiplerimize yaptıkları bu başarılı denetimlerden dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. Narin, bundan sonra da gıda denetimlerinin devam edeceğini kaydetti.
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2006 Çarşamba 13:15:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?