7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Bağlar'da Zabıta'ya saldırıya protesto

BAĞLAR BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ'NE DÜZENLENEN SALDIRI PROTESTO EDİLDİ

Diyarbakır Merkez Bağlar Belediyesi'nin pazar yerleri ile ilgili düzenleme kararını sindiremeyen bazı kişilerin Zabıta Müdürlüğü'ne gelerek görevli personele bıçaklı saldırıda bulunması yapılan basın açıklaması ile protesto edildi.

Bağlar Belediyesi'nin pazar yerleri ile ilgili düzenleme kararını, haksız rant beklentileri içerisinde olan bazı kişilerin içlerine sindiremeyerek Bağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne gelerek görevli personele bıçaklı saldırıda bulunması Zabıta Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklaması ile protesto edildi. Yapılan basın açıklamasına Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, DTP Bağlar İlçe Başkanı Mahmut Büyükbayram, Bağlar Belediyesi Zabıta Müdür Vekili Hasan Kale, Büyükşehir, Yenişehir, Kayapınar ve Sur Belediyesi yöneticileri ve personelleri ile meclis üyelerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 200 kişi katıldı. Basın açıklamasını okuyan DTP İlçe Başkanı Mahmut Büyükbayram, DTP'li belediyelerin iki temel ilkesi olduğunu bunların da halkçı olmak ve halk için hizmet olduğunu vurguladı. Büyükbayram, Bağlar ilçesinin bölgenin ve Türkiye'nin en büyük ilçelerinden birisi olduğunu belirterek, "Bu büyüklüğün temel nedeni zorunlu göçtür. Bu zorunlu göçün yarattığı çarpık kentleşme ve düzensizlik halkımızın daha rahat yaşaması, bu kentte rahat dolaşması, pazarda daha rahat alışveriş yapmasını büyük oranda engellemektedir. Bu yüzden Bağlar Belediyemiz Bağlar'da yeni düzenlemeler yapmıştır. İşte pazar yerlerinde yapılan bu değişikler bazı vatandaşların haksız rant beklentilerini ve haksız kazançlarını etkilediği için belediyemize bağlı Zabıta Amirliği binasına gelerek parti ilkelerimize ve halkımızın değerlerine ters olan tavır ve davranışlar sergilemişlerdir" dedi.

Zabıtalara yapılan bu çirkin saldırıyı parti politikalarına, partilerine ve belediyeye yapılmış olarak gördüklerini ifade eden Büyükbayram, "Kim olursa olsun parti politikalarımızı, kent düzenleme politikamızı kabul etmeyen anlayış ve bu anlayışı zabıtalarımıza saldıracak kadar ileriye götürenleri hoşgörü ile karşılamamız asla mümkün değildir" diye konuştu.

Yapılan bu çirkin saldırıyı kınadıklarını ifade eden Büyükbayram, parti ve halkın gücü olarak bu saldırının karşısında duracaklarını ifade etti. Basın açıklamasının okunmasının grup alkışlar eşliğinde protestolarını sürdürdü.

BAĞLAR BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ'NE DÜZENLENEN SALDIRI PROTESTO EDİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2009 Çarşamba 17:05:30
Güncelleme :14 Ekim 2009 Çarşamba 17:07:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?