8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Bahadır'dan ekonomik kriz uyarısı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Diyarbakır Şube Başkanı Vahdettin Bahadır, Türkiye'nin 2009'da ciddi bir krizle karşı karşıya olduğunu ve hükümetin bir an önce önlem alması gerektiğini söyledi. 

Diyarbakır'da geçtiğimiz günlerde yapılan kongrede MÜSİAD başkanlığına seçilen Vahdettin Bahadır, basın toplantısı düzenledi. Bahadır, Türkiye'de krizin çok ciddi boyutlarda oluştuğunu belirterek, "Ben rakamsal verilere dayanmıyorum ama Türkiye'de kriz çok ciddi boyutlardadır. Hükümet bir an önce bir dakika bile kaybetmeden hemen toplanıp ciddi bir önlem almalıdır. Diyarbakır'da her yüz kişiden 50'si işsiz durumdadır. Bize öyle insanlar geliyor ki, 350 - 400 TL'ye çalışmak istiyor. 

Başbakan'ı muhalefeti, ekonomik kuruluşları eleştirelim kuralımız yok. Cevabını veremediğimiz bir cümle kurmayız. Kimseyi köşeye sıkıştırma ve kötü bir iz bırakacak tavrımız asla olmayacaktır. Benim kanaatim hükümetin başında olan Recep Tayyip Erdoğan bir saat bile beklemeden hemen ilgili ekonomi Bakanlarını toplayıp bir şekilde bu süreci hemen başlatmalıdır. Türkiye'nin on gün değil bir gün bile kaybetmeye tahammülü yoktur. Sırf siz başlık atasınız diye söylemiyorum ama kriz gerçekten çok büyük ve had safhadadır. Ekonomiden sorumlu Bakanlar bir araya gelip çok ciddi kararlar almışlardır ama bunlar yetmiyor, acilen bir araya gelip acilen gerekirse her ile ayrı bir teşvik sistemi getirmelidirler. Devletin öncülük yaparak İş-Kur ve valilik üzerinde toplumun birinci dereceden birinci sınıf mağdurlarının sayımını yapıp bu kişilere asgari ücret düzeyinde iş bulmak gereklidir. Bu insanlar aç kaldığı zaman hırsızlık yapma imkanı ele geçebilir ve hepimiz bunu yapabiliriz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 14:37:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?