5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Bahçe yerine teras katta teneffüs

Diyarbakır'da lösemili çocuklar için Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Şubesi'nde özel sınıf oluşturuldu.


LÖSEV Diyarbakır Şubesi'nde yeni eğitim-öğretim yılına başlayan yaşları 9 ile 11 arasında değişen 12 lösemili çocuk, mikrop kapmamaları için derslere yüzlerinde maskeyle katılıyor. Teneffüslerde okul bahçesi yerine evin teras katında oyunlar oynayan çocuklar, öğretmenlerinin "Çocuklar sınıfa" sözleriyle sınıflarına giriyorlar. Öğretmenlerini çok sevdiklerini ancak normal bir okulda okuyamamalarına üzüldüklerini dile getiren çocuklar, "Her gün burada derslerimize çalışıyoruz. Bilgisayarda oyun oynuyoruz, şarkı söylüyoruz" dedi.


Mili Eğitim Bakanlığı'nın kadrolu öğretmeni olarak çocuklara ders veren Zafer Efe, lösemili çocuklara ders verdiği için kendini mutlu hissettiğini belirterek, "Diğer normal öğrencilerden hiçbir farkları yok. Sadece sağlık sorunları var. Tek sıkıntımız çocuklar tedaviye gittikleri zaman eğitimleri aksıyor. Çocuklar gayet mutlu. Derslerine çalışıp, öğretmenlerinin verdiği görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyorlar" dedi.


Çocuklara yönelik çalışmaları hakkında bilgi veren LÖSEV Diyarbakır Şubesi Halkla İlişkiler Sorumlusu Ümit Kızılise ise, hedeflerinin çocukları lösemiyle mücadele sırasında en doğal hakları olan eğitim haklarından mahrum bırakmamak olduğunu ifade ederek, "Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyarbakır Valiliği'nin onayı ve LÖSEV'in girişimleriyle Mesut Yılmaz İlköğretim Okulu'na bağlı bir sınıf açtık. Geçen sene vakıfımızda tahsis ettiğimiz özel sınıfta eğitimlerini gerçekleştiriyorlar. Bu yıl ikinci sınıfa geçtiler. Şu an 2-L sınıfı olarak ders görüyorlar. Temel amacımız, onları ötekileştirmemek. Her çocuğun eğitim hakkı var. LÖSEV olarak bunu sağlamaya çalışıyoruz. Bu çerçevede sabah saat 10.00 itibariyle çocukları servislerle alıp, derslerin ardından bırakıyoruz. Beslenmelerini de burada yapıyorlar" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2007 Perşembe 17:41:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?