4
Mayıs
2024
Cumartesi
DİYARBAKIR

Bakalım sorunları çözülecek mi ?

TBMM Sokak Çocuklarının Sorunlarını Araştırma Komisyonu Başkanı Öner Ergenç, özellikle büyük şehirlerde rehabilitasyon merkezlerinin yetersizliğinden yakınarak, "Diyarbakır gibi devasa bir metropol kentte bu gibi merkezlerin sayısı yeterli midir, değil midir ?" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Sokak Çocuklarının Sorunlarını Araştırma Komisyonu üyeleri, Diyarbakır 75. Yıl Çocuk ve Gençlik Merkezi’ni ziyaret etti

Çocukları sokağa düşüren nedenlerin ve sokak çocuklarının sorunlarının araştırılması ve alınacak tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan komisyon, Diyarbakır’daki incelemelerini sürdürüyor. Siirt Milletvekili Öner Ergenç başkanlığındaki heyet, 75. Yıl Çocuk ve Gençlik Merkezi girişinde, sokakta çalışan çocuklar tarafından çiçeklerle karşılandı. Sınıflarda şarkı söyleyen sokak çocuklarına eşlik eden heyet, daha sonra Fatihpaşa Okuma Salonu’na geçti. Burada eğitim alan çocuklarla sohbet eden heyet üyeleri, idarecilerden çocuklarla ilgili bilgi aldı. Büyükşehir Belediyesi Beyaz Kelebek Çamaşır Evi’ni ziyaretin ardından, Komisyon Başkanı Öner Ergenç, çıkışta gazetecilere açıklama yaptı.

TBMM Sokak Çocuklarının Sorunlarını Araştırma Komisyonu Başkanı Öner Ergenç, Türkiye genelinde ve özellikle büyük şehirlerde rehabilitasyon merkezlerinin yetersizliğinden yakınarak, "Diyarbakır gibi devasa bir metropol kentte bu gibi merkezlerin sayısı yeterli midir, değil midir noktasından olaya baktığımız zaman ve meseleyi Diyarbakır bağlamında değil, Türkiye bağlamında değerlendirdiğimizde, ülkemizde bu çalışmaların yürütüldüğü mekanların ve görevlendirilen personel sayısının problemin düzeltilmesi için ne yazık ki yeterli olmadığı gerçeğiyle karşılaşıyoruz. Bugüne kadar yeterli ve gerekli tedbirler alınmış olsaydı, bugün bu problemleri konuşmuyor olacaktık. Burada rehabilite edilen çocuklara istihdam alanları açmamız gerekiyor ki sokaklara tekrar düşmesinler" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2005 Çarşamba 13:15:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?