7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Bakan Çağlayan'dan teşvik müjdesi!

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan Diyarbakır'da Tarıma Dayalı İhtisaslı Süt Organize Sanayi Bölgesi'nin temel atma törenine katılırken, önce yeni çıkartacakları teşvik yasası müjdesi verdi, ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ni istedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın istiyorum dediği Diyarbakır için Bakanlar gelmeye devam ediyor. Hafta içi Belediye Başkan adaylarını açıklamak için Genel Başkan yardımcıları gelirken, bu kez Tarıma Dayalı İhtisaslı Süt Organize Sanayi Bölgesinin temel atma töreni için Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ile Tarım Bakanı Mehdi Eker Diyarbakır'a geldi.

Diyarbakır merkeze bağlı Övündüler köyünde yapılacak olan Tarıma Dayalı İhtisaslı Süt Organize Sanayi Bölgesinin temel atma törenine Ticaret ve Sanayi
Bakanı Zafer Çağlayan, Tarım Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Milletvekilleri ve AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kutbettin Arzu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Çevrede asker tarafından geniş güvenlik önlemleri alınırken, olası bir tuzaklamaya karşı ise Jammer frekans karıştırıcı araç da bulundurulması dikkat çekti. Temeli atılacak olan Tarıma Dayalı İhtisaslı Süt Organize Sanayi Bölgesi için konuşma yapan Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, yeni bir teşvik sisteminin yolda olduğunu ve Diyarbakır'a pozitif ayrımcılık uyguladıklarını belirterek "Çok önemli bir çalışma üzerindeyiz. 60 Hükümetin en önemli taahhütlerinden biri ülkemize yakışır, ülkemizin gelişmişlik farklarını dikkate alan ve bu konuda özellikle geri kalmış illerimizde yatırımın istihdamın ihracatı teşvik eden yeni bir teşvik sistemi yapılması noktasında bir taahhütte bulunmuştuk. Şükürler olsun bugün artık önümüzdeki çok kısa bir süre içinde Başbakanımız tarafından detayları açıklanacak, yeni sıfır kilometre bir teşvik sistemi ile karşı karşıya kalacak ülkemiz. Bu teşvik sistemi, sektörel, bölgesel ve proje bazlı yapılacak olan bir sistemdir. Diyarbakır hangi kollarda önde ise, Diyarbakır hangi konularda rekabet edebiliyorsa, hangi konularda daha fazla ticaret yapma imkanına sahipse artık Diyarbakır ve diğer illerin bölgesel ve sektörel olarak gelişmişliği dikkate alan bir teşvik sistemi çok kısa bir süre içinde Türkiye'nin gündemine gelmiş olacak. Ben bu teşvik sisteminin özellikle Diyarbakır'a ve geri kalmış tüm illerimize çok faydalı olacağı kanaatindeyim. Size bir müjde olarak vermek istiyorum, Diyarbakır başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğuya diğer illerden çok daha farklı şok tedbirler alan çok önemli bir teşvik paketi Diyarbakırlılar ile çok yakında karşılaşacaklar. Bu teşvik sistemi Diyarbakır'ın var olan gücünü daha da arttıracaktır. Diyarbakır Türkiye içinde bölge içinde çok önemli bir il, bu çerçevede devam eden 5084 sayılı kanunumuzu bir yıl devam ettiriyoruz. Buradan bir itirafta bulunmak istiyorum, Tarıma dayalı Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi konusunda Bakanlık olarak bu projeyle Diyarbakır'a ve Diyarbakırlılara pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Diyarbakır ve Diyarbakırlılara hayırlı olsun" dedi.

Bakan Zafer Çağlayan, konuşmasının ileriki bölümlerinde ise Başbakan'ın özellikle almak istediği Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi içinde hizmete talip olduklarını belirterek "Önümüzdeki aylarda yapacağımız seçimlerde biz Diyarbakır'ı çöpten, pislikten çıkartıp hizmetler üretmek için buradayız. 29 Mart'ta yapılacak olan seçimler Diyarbakırlı seçmenler en doğru tercihi yaparak Diyarbakır için son derece hayırlı olacak çok değerli arkadaşımız Kutbettin Arzu'nun seçilmesi ile beraber, Diyarbakır fazlasıyla, geçmiş dönemde alamadığı hizmetlere fazlasıyla kavuşmuş olacaktır" şeklinde konuştu.

Daha sonra kürsüye çıkarak söz alan Tarım Bakanı Mehdi Eker de seçimlere değinerek "Diyarbakır'a yeni hizmetler için talibiz. Biz Diyarbakır'a barış içerisinde bir yarışla gayemiz amacımız sadece ve sadece hizmet olarak bir yeni seçime hazırlanıyoruz. Diyarbakır'ın kapılarını demokrasiye, sivilleşmeye, kalkınmaya, refaha, kardeşliğe açıyoruz bununla. Diyarbakır önümüzdeki yıllarda inanıyorum ki geçmişte olduğu gibi yine Doğu ve Güneydoğu'nun Paris'i olarak adlandırılacak. Çevredeki şehirleri yine geçecektir. Bunun için biz hizmete talibiz, biz buna adayız, bunun için ortaya projelerle, tekliflerle çıkıyoruz. Bunun dışında bizim bir gayemiz yok. Diyarbakır gerginlikten, gerilimden, çatışmadan, Diyarbakır üzerindeki terör imajından kurtulmalıdır. Bu imajdan kurtulmadığı sürece Diyarbakır'da ne güzel bir şehir meydana getirmek mümkündür nede Diyarbakır'ı aş bekleyen iş bekleyen işsizlerin derdine derman olan çözümlerin ortaya konması mümkündür" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından protokol hep beraber temel atma töreni için getirilen iş makinalarının yanına geçerek kurdele keserlerken, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan AK Parti Milletvekili Kutbettin Arzu'yu Bakan Çağlayan'ın koltuğunun altına alması ise dikkat çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2009 Cumartesi 17:39:48
Güncelleme :31 Ocak 2009 Cumartesi 17:43:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?