7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Bakan çay tanıtımında

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından üretilen Diyarbakır çayı Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker'in da katıldığı bir program ile tanıtıldı.

Çay, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da satışa sunuldu.

Düzenlenen tanıtım toplantısına Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce ve Milletvekilleri katıldı. Programda konuşan Tarım Bakanı Mehdi Eker, Türkiye'de çaya herhangi bir katkı maddesi eklenmediğini diğer ülkelerde ise çaya farklı katkı maddelerinin konulduğunu söyledi. Bakan Eker, "Kadim bir kültür şehrinin ismini bir çay markasıyla bütünleştirmek ve bölgedeki hemşerilerimizin daha sert olan çaya düşkünlükleri nedeniyle bu çayı üretiyoruz" dedi.

Vali Hüseyin Avni Mutlu ise birçok tarihi yapısı ile Diyarbakır'ın bir kültür şehri olduğunu üretimine başlanan Diyarbakır çayı ile Diyarbakır'ın tekrar markalaştığını ifade etti.

Dünyada en fazla tüketilen gıda maddeleri arasında çayın ikinci sırada yer aldığını belirten Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce'nin konuşmasının ardından yemeğe geçildi. Yemeğin ardından ise konuklara Diyarbakır çayı ikram edildi. Program sonunda Vali Mutlu, Diyarbakır Çayı'nı üreten Çaykur Genel Müdürü Yüce'ye katkılarından dolayı bir plaket verdi. Çay, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da piyasaya sürüldü.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 16:03:32
Güncelleme :10 Mart 2009 Salı 16:23:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?