7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Bakan Eker Diyarbakır'a geliyor

BAKAN EKER DİYARBAKIR'DA OKUL AÇILIŞINA KATILACAK

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde yaptırılan ve 2009-2010 eğitim-öğretim yılına yetiştirilerek hizmete hazır hale getirilen yeni Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) açılışı Cuma günü Tarım ve Köyişleri Bakanı M. Mehdi Eker tarafından yapılacak.

Çermik Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, yaptığı açıklamada, yapımına yaklaşık 2 yıl önce başlanan ve bitirilerek 2009-2010 yılı eğitim ve öğretim yılına hazır hale getirilen YİBO'nun açılışının 30 Ekim Cuma günü Tarım Bakanı M. Mehdi Eker tarafından yapılacağını bildirdi. Kaymakam Babahanoğlu, Çermik'e gelecek olan Tarım Bakanı Eker'in YİBO'nun açılışının yanısıra 2008 yılı Ocak ayında temeli eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından atılan ve yapımı tamamlanarak hizmete hazır hale getirilen KVK

Ercan Demirkol Anadolu Lisesi öğrenci yurdu ile ilçede yeniden kurulan Halk Bankası'nın açılışını yapacağını belirtti. Babahanoğlu, eski YİBO'da bulunan İmam Hatip Lisesi binasının Çok Programlı Lise Çocuk Gelişimi bölümüne tahsis edildiğini, ayrıca idare binasının ise Milli Eğitim Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne tahsis edildiğini, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün eski YİBO'ya taşınacağını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2009 Perşembe 09:59:05
Güncelleme :29 Ekim 2009 Perşembe 11:10:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?