7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Bakan Eker Diyarbakır'da

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, kuş gribiyle ilgili en kötü ihtimale karşı tüm önlemleri aldıklarını söyledi. 

Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker Hevsel Bahçeleri Sulama Projesi ve Çocuk Hastanesi Prematüre servislerinin açılışı için Türk Hava Yolları'nın tarifeli uçağıyla Diyarbakır'a geldi. Bakan Eker'i AK Parti milletvekilleri Fehmi Uyanık, İrfan Rıza Yazıcıoğlu, Diyarbakır Valisi Efkan Ala, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, çok sayıda daire müdürü ve partililer katıldı. Havaalanındaki karşılamada Bakan Mehdi Eker, davulcuya 100 dolar verirken ardından Hevsel Bahçesi Sulama Projesi'ni incelemek amacıyla Şılbe'ye hareket eterken ilginç bir olay yaşandı. Bakan ve Vali Ala, makam araçlarının hareket etmesiyle Millitvekili Fehmi Uyanık'ın havaalanında unutulduğu ve bir başka araçla Şılbe'ye geldiği öğrenildi. Bakan Eker'in yanına gelen milletvekili Uyanık'ı Bakan Eker, Vali Ala'nın korumasını araçtan indirterek yerine aldı. Yanındaki kalabalık grupla Çocuk Hastanesi'ne geçen Bakan Eker, servisleri ayağına galoş takarak dolaştı. Bakan Eker, hastanede bulunan annelerle çiçek verdi. 

Bakan Eker, bölgede kuş gribiyle ilgili tüm önlemlerin alındığını belirterek, "Biz zaten çalışmalarımız hiç aksatmadık ve birde Dünya Bankası ile uluslararası kuruluşlarla kuş gribiyle ilgili bir proje yaptık. Hem laboratuar hem sahada araştırma ve incelemeyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Şu ana kadar herhangi bir kısıtlama yok, her hangi bir sorun yok. Biz en kötü ihtimallere karşı hazırlıklıyız ve önümüzdeki aylarda son baharda olabileceklere karşı tedbirimiz sürüyor. Çocuk Hastanesi sadece Diyarbakırdaki hastalar için değil çevre illerden de çok sayıda hasta gelmektedir. Bu yıl 1 Ocak ile 31 Mayıs tarihleri arasında 155 bin hasta polikliniklerde tedavi edildi. Diyarbakır son bir kaç yıl içerisinde kamu hizmetlerinden bir kaç yıl içerisinde payda almaktadır. Sağlık, okul, yol ve su hizmetleri almaktadır. Diyarbakır'da bizim dönemimizde 19 tane sağlık ocağı açıldı ve sadece bu hastanede 200 yatak daha eklendi. İlk defa bu dönemde Diyarbakır'da bütün ilçelerde 112 acil servisi konulmuş oldu. Eskiden bir yatakta 3 tane hasta olurdu kir pas içerisinde, adeta sağlam giren hasta çıkıyordu, ama az önce siz de gördünüz her taraf prıl pırıl ve tertemiz" dedi. 

Bakan Mehdi Eker, daha sonra dinlenmek amacıyla istirahat edeceği otele geçti. Bakan Eker, yarın yapacağı AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaretin ardından öğlen saatlerinde Ankara'ya gidecek.

iha
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2006 Cumartesi 23:30:35
Güncelleme :28 Ağustos 2006 Pazartesi 16:58:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?