5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Bakan Eker Diyarbakır'da

Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker, doğrudan gelir desteğinin yarısının bugün dağıtılacağını açıkladı. Eker, ayrıca şu an itibariyle Türkiye'de kuş gribinin olmadığını söyledi. 

'GAP Bölgesi'nde Sulama Yatırımlarının Maliyetinin Azaltılması Toplantısı'na katılmak üzere Diyarbakır'a gelen Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker, toplantıda proje hakkında bilgi verdi. Diyarbakır'ın kalkınmasının en çok önem verdikleri konuların başında geldiğini ifade eden Bakan Eker, "Eğer belediye başkanlarımız, muhtarlarımız, sulama birliği başkanlarımız projeye destek vermezlerse, buna inanmazlarsa, o zaman bu projenin hayata geçmesi çok zor olur" dedi. Eker, 'Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Projesi' kapsamında yüzde 50 hibeyle çiftçilerin kırsal alanda yaptıkları tesisleri desteklediklerini belirterek, Diyarbakır'da 2006 yılında 220 tane projenin uygulandığını, bunun son derece önemli bir rakam olduğunu kaydetti. 

Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker, çiftçilere doğrudan gelir desteğinin yarısının bugünden itibaren ödenmeye başlandığını söyledi. Geçen yıl sonunda yaşanan sel afeti nedeniyle Diyarbakır, Şanlıurfa, Hakkari, Hatay, Batman, Manisa, Osmaniye, Antalya ve Adana illerinin doğrudan gelir desteklerinin tamamını ödediklerini açıklayan Bakan Eker, diğer illere de doğrudan gelir desteğinin yarısının bugün itibarı ile ödenmeye başladığını müjdeledi. Eker, "Doğrudan gelir desteği, mazot ve gübre desteklerinin yarısını bugün öğleden sonra itibarıyla ödenmeye başlıyoruz. 2 milyon 594 bin çiftçiye ait 1.6 milyar tahakkuk, doğrudan gelir desteğinin kalan diğer yarısını ise haziran ayının ilk haftasında ödeyeceğiz. Mayıs ayında da yağlı tohumlar ile ilgili prim ödemelerini yapacağız. Ona da 1.1 milyar YTL ödeyeceğiz" dedi. 

Konuşmasında kuş gribi vakasına da değinen Eker, Batman'ın Gercüş ve Diyarbakır'ın Bismil ilçelerinin bazı mezralarında yaşanan kuş gribi vakalarının artık sona erdiğini, Türkiye'nin hiçbir yerinde kuş gribi probleminin bulunmadığını söyledi. Eker, "Bugün itibarı ile kuş gribi ile ilgili alınan bütün tedbirler bitti, karantina işlemleri kaldırıldı. Bugünden itibaren Türkiye'nin hiçbir yerinde kuş gribine ait herhangi bir problem yok. Dezenfeksiyon, ilaçlama gibi bütün işlemler tamamlandı.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2007 Perşembe 16:28:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?