7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Bakan Eker Diyarbakır'da

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, demokratik açılıma toplumun her kesiminden destek beklediklerini söyledi. Eker, "Barış ve kardeşlik için üzerinde çalıştığımız demokratik açılıma herkesin katkı sağlamasını istiyoruz" dedi.

Tarım Bakanı Mehdi Eker, Güneydoğu Anadolu'da bugüne kadar yaklaşık 500 kan davalı aile arasındaki husumeti bitirdiği için 'Barış elçisi' olarak bilinen ve kısa süre önce hayatını kaybeden Diyarbakır Kasaplar Odası eski Başkanı Sait Şanlı'nın yakınlarının taziyesine katıldı. Dağkapı Meydanı'ndaki Liceliler Yas Evi'ne gelen Eker'e, Diyarbakır Valiliği'ne vekalet eden Miktat Alan, Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ile milletvekilleri eşlik etti. Bakan Eker'i, Şanlı'nın çocukları yas evinin kapısında karşıladı.

İki taziyenin daha olduğu yas evinde oturan Bakan Eker, ölenlerin yakınlarına başsağlığı diledi. Şanlı'nın barış için çaba gösteren bir ağabeyi olduğunu belirten Bakan Eker, bölge için böyle güzel bir çaba gösteren Şanlı'yı rahmetle andığını dile getirdi. Ölümün herkes için bir ayrılık gibi göründüğünü, aslının ise Rabb'ine kavuşmak olduğunu anlatan Eker, "Ölüm özvatanına kavuşmaktır. Ayrılık acı ve hüzün verir geride kalanlar için. Şanlı'yı kaybetmenin acısını yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Hükümet olarak üzerinde çalıştıkları demokratik açılımla barış ve huzur için çaba gösterdiklerini anlatan Eker, açılımın rahmet ayında daha iyi sonuca ulaşmasını dilediğini belirterek, "Barış ve kardeşlik inşaası sürecindeyiz. Buna herkes destek vermeli, katkı sağlamaya gayret göstermelidir. Şanlı'nın barışçı kişiliği nedeniyle bunları burada söylüyorum. Şanlı'nın gösterdiğini her kesimden bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Bakan Eker, daha sonra beraberindekilerle Dağkapı esnafını ziyaret ederken, bir kıraathanenin önündeki vatandaşın, "Sayın Bakanım sigara içemiyoruz, bir çare bulun" demesi üzerine, "Dışarda içemiyor musunuz'' karşılığını verdi. Bunun üzerine vatandaş ise, "Ramazan ayıdır, kimse dışarda sigara içemez. İçerde de yasaktır içemiyoruz" dedi.  Bakan Eker esnafa yaptığı ziyaretin ardından Cuma namazını kılmak üzere Ulu Cami'ye gitti.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2009 Cuma 14:41:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?