8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Bakan Eker doğaya keklik saldı

BAKAN EKER'İN DİYARBAKIR ZİYARETİ

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ve beraberindekiler, süne ile mücadele kapsamında Karacağ'ın zirvesinde doğaya keklik saldı.

Bakan Mehdi Eker ve beraberindekiler valilik ziyaretinin ardından Karacadağ'ın zirvesine çıkarak Vefa Şenlikleri'ne katıldılar.

Şenlikte Bakan Eker'in yanı sıra, Diyarbakır Milletvekilleri Abdurrahman Kurt, Osman Arslan, Kudbettin Arzu, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, İl Jandarma Komutanı Eyüp Şeker, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri yer aldı. Karacadağ'ın zirvesinde yapılan şenliklerde açılan kıl çadırlarda oturan Bakan Eker ve beraberindekiler, hazırlanan kuzu eti ve pilavları tattı.

Çadırlarda oturan bayanlar ile Kürtçe konuşan Bakan Eker, kürsüde yaptığı konuşmada, tüm çabalarının huzur ve barış içinde yaşamak için olduğunu belirterek, "Çabamız bu dağın üzerinde, eteklerinde, ovalarında ve bu dağın beslediği ovalarda yaşayan insanların, vatandaşlarımızın birlik beraberlik ve kardeşlik duyguları ile medeniyetin nimetlerinden ve demokrasinin imkanlarından faydalanmasıdır. Çabamız siyasi olarak bu çabadır. Gayretimiz bunun gayretidir. Tarihte binlerce yıl olduğu gibi burada bütün insanların kardeşçe yaşamasıdır. Kimliği ile kültürü ile başı dik bir şekilde Türkiye Cumhuriyeti'nin özgür vatandaşı olarak yaşamasıdır. Eminim siz vatandaşlarımız da diğer bölgelerimizde yaşayan insanlarımız gibi bu çabanın özlemi içerisindesiniz. Buğday yetişiyor Karacadağ'ın eteklerinde ama buna süne zarar veriyor. Süne ile ilaçla mücadele ediyoruz ama ekolojik dengeyi korumak için 2 bin tane kekliği doğaya salacağız. Süneler kışları dağlarda barınıyor ve bunların doğal düşmanı kekliktir. Keklik sayısını ne kadar arttırırsak daha az ilaç kullanmış oluruz, daha az kimyasal madde kullanmış oluruz ve böylece tabiat daha az kirlenmiş olur. İlaçlama yaptığımızda sadece süne ölmüyor, daha çok hayvan ölüyor" dedi.

Konuşma sonrası folklor ekibi gösterisi yaparken, Bakan Eker ve beraberindekiler doğa şartlarına alıştırılan 50 kekliği doğaya saldı. 2 bin kekliğin ise doğaya alıştırıldıktan sonra bir kaç gün içerisinde salınacağı öğrenildi.

BAKAN EKER'İN DİYARBAKIR ZİYARETİ
BAKAN EKER'İN DİYARBAKIR ZİYARETİ
BAKAN EKER'İN DİYARBAKIR ZİYARETİ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2010 Pazar 16:57:02
Güncelleme :11 Temmuz 2010 Pazar 18:27:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?