7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Bakan Eker Hani'de açılışlara katıldı

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, yeni Teşvik Yasası'nın önümüzdeki hafta içinde Başbakan tarafından açıklanacağını söyledi.

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde Hani Kaymakamlığı tarafından geçen yıl başlatılan Güne Bakan Projesi kapsamında atıl durumda olan resmi binaların bakım ve onarımının yapılması kapsamında hayata geçirilen 3 tesisin açılışı yapıldı. Açılışa Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ile Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Tarım İl Müdürü Mustafa Kayhan, Hani İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Lice Kaymakamı Ömer Kalaylı, Hani Belediye Başkan Vekili Salih Akbey, Kuyular Belde Belediye Başkanı Seyit Narin, Gürbüz Belde Belediye Başkanı Cumali Çiçek, kurum amirleriyle vatandaşlar katıldı.

İlk olarak Hani Kaymakamlığı Kültür ve Spor Kompleksi Konferans Salonu'nun açılışı yapıldı. Açılışın ardından konferans salonunda bir konuşma yapan Bakan Eker, "Kaybettiğimiz bir zaman var. Kaybedilmiş bir zaman var. Bu kayıp zamanı geri kazanmak gerekiyor. Burada barış tesisi edecek kardeşçe yaşayacak insanların birbirini öldürmediği, mayınların patlatılmadığı, barışa sabotajların yapılmadığı bir Türkiye özlemi içerisindeyiz. Bunun için çalışıyoruz. Bunun gayreti içerisindeyiz. İnançla inatla kararlıkla bütün kötü niyetlere bütün haince saldırılara rağmen onlara karşı biz bu ülkede bu topraklarda kardeşçe binlerce yıl yaşadığımız gibi yeniden barışla huzur içerisinde yaşamak istiyoruz ve bunun içinde yatırım projelerini hayata geçiriyoruz.

Hem sosyal hem ekonomik projeleri bir bir hayata geçiyoruz. 2003 yılında başlatılan bir teşvik yasası vardı, onunla Türkiye'nin bir çok yerinde çok güzel yatırımlar gerçekleşti. Ancak geçen zaman içerisinde, yeni ortaya çıkan ihtiyaçlar doğrultusunda yeni bir teşvik politikası, önceki teşvik yasasının eksikliklerini giderecek yeni ortaya çıkan ihtiyaçları da dikkate alacak daha iyi daha verimli bir teşvik politikası olacak. Önümüzdeki hafta içerisinde ilgili bakan arkadaşlarımız ve Başbakanımız bununla ilgili açıklamayı yapacaklar" dedi.

Bakan Eker açılışını yaptığı Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu'nda anasınıfı öğrencisi Emir Erdoğan'ın cep telefonu müziği eşliğinde yaptığı kolbastı şovuyla karşılandı. Spor salonu açılışına katılan Bakan Eker, öğrencilerin kolbastı şovunu dikkatle izledi. Kendisinden tekerlekli sandalye isteyen 17 yaşındaki gence telefon numarası veren Bakan Eker, kaymakama talimat verdiğini dile getirdi. Bakan daha sonra AK Parti Yenişehir İlçe Kongresi'ne ayrılmak üzere Hani'den karayolu ile ayrıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2009 Pazar 18:04:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?