7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Bakan Eker yol açılışındaydı

Çeşitli açılış ve toplantılara katılmak üzere dün memleketi Diyarbakır'a gelen Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, bugün Kocaköy İlçesi Haydareken-Bozbağlar asfalt yol açılışına katıldı.
 
Bakan Mehdi Eker, Diyarbakır'a düzenlediği 3 günlük ziyaretin 2. gününde, yapımı tamamlanan yol açılışlarını gerçekleştirdi. Kocaköy İlçesi Haydareken-Bozbağlar ile merkez Ali Bardak Köyü asfalt yol açılışlarını gerçekleştiren Bakan Eker, suyun hayat, yolun ise medeniyet olduğunu ifade ederek, Diyarbakır'da 2 bin yerleşim merkezinin yarısında birkaç yıl öncesine kadar içme suyu olmadığını söyledi. Hükümeti devraldıkları günden buyana eğitim, yol ve su hizmetlerine önem verdiklerini belirten Eker, "Diyarbakır'da tam 55 senedir Köy Hizmetleri vardı, ancak köylerde su yoktu. Bu nasıl oluyordu diye düşünüyordu insanlar. Hükümet olarak Köy Hizmetlerini lağvederek, araç ve personellerini yolu suyu olmayan yerlere dağıttık. Bugün geldiğimiz nokta ise 26 bin yerleşim noktası bulunan kentin bin 15'ine şebekeli su götürüldü. Diyarbakır'da bin 200 kilometrelik stabilize yol tamamlandı. Sağlık ve eğitim konularında da diğer illere göre çok iyi hizmetler getirildi. 80 yılda kente toplam 70 sağlık ocağı yaptırılırken, bizim dönemimizde 22 sağlık ocağı halkın hizmetine sunuldu. Eğitim alanında da geçmiş dönemlerde Diyarbakır'da toplam 4 bin 700 derslik yaptırılırken, bizim dönemimizde şu anda 3 bin derslik yaptırılmıştır"şeklinde konuştu.
 
Tarım Bakanı Eker, işsizlik sorununun çözülmesinin halkın elinde olduğunu söyleyerek, "Bölgedeki işsizlik sorununu çözmek için verimli arazi topraklarını hayata sokacak projeleri hazırladık. Bu projelerin bir an önce hayata geçirilmesi için ihtiyaç duyulan tek şey huzur ve güvendir. Huzur ve güven ortamına sahip çıkıldığı andan itibaren emin olun ki işsizlik sorunu kalmayacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Eker ve beraberindekiler, Kocaköy İlçesi Haydareken-Bozbağlar ile merkez Ali Bardak Köyü asfalt yol açılışlarını gerçekleştirdi. Bakan Eker, AK Parti İl Başkanlığı'nın onuruna verilecek iftar yemeğine katılacak.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2006 Cumartesi 15:46:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?