7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Bakan Eker'den barış çağrısı

BAKAN EKER'DEN BARIŞ ÇAĞRISI

Ramazan Bayramı nedeniyle Karayolları Misafirhanesi'ndeki bayramlaşma törenine katılan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, terör olaylarına değinerek, silahla hak arama yapılamayacağını söyledi. Eker, öldürülen imamlarla ilgili olarak, "Her saldırı barışa vurulmuş bir darbedir. Hele hele din adamlarına saldırmak, işi daha vahim hale getiriyor" dedi.

Ramazan Bayramı nedeniyle Karayolları Misafirhanesi'nde; Tarım Bakanı Mehdi Eker, milletvekillerinden Abdurrahman Kurt, Kutbettin Arzu, İl Valisi Mustafa Toprak, İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Erdem ve mülki erkanın katılımı ile bayramlaşma töreni düzenlendi. Konuklarla tek tek bayramlaşan Eker, gazetecilere bir de bayram mesajı vererek, "Ramazan Bayramı nedeniyle burada sizlerle birlikteyiz. Öncelikle sizin ve Diyarbakırlı vatandaşlarımızın Ramazan Bayramı'nı tebrik

ederim" dedi.

Hakkari ve Şırnak'ın İdil ilçesinde iki imamın PKK terör örgütü tarafından öldürülmesi ile ilgili soru üzerine Bakan Eker, "Biz bu tür şeyleri nefretle kınıyor ve bir daha tekrarlanmamasını diliyoruz. Türkiye'nin boğuştuğu sorunlardan birisi, terör ve şiddetle sorunları dile getirmeye ve çözmeye kalkışmak. Bu hiçbir zaman çare olmadı ve olmayacak. Biz sorunları belli bir zeminde buluşarak çözmek, demokratik ve sivil hayatı hep birlikte inşa etmek istiyoruz. Her saldırı, barışa vurulmuş bir darbedir.

Nefretle kınanacak olaylardır. Hele hele din adamlarına saldırmak, işi daha vahim hale getiriyor çünkü din adamları evrensel barışı sürekli kurgulayan adamlardır. Adı barış olan bir dinin mensuplarıyız ve din adamlarımız sürekli barışı vurgular. Son olmasını diliyorum" diye konuştu.

Bakan Eker ve beraberindekiler, Karayolları'nda yapılan bayramlaşma töreninin ardından Diyarbakır Yenişehir Çocuk Esirgeme Kurumu'nu ziyaret etti. Eker, burada tek tek tokalaştığı çocuklara hediyeler dağıttı. Bu sırada Umut isimli bir çocuğun, "Ben büyüyünce belediye başkanı olacağım" demesi üzerine Eker, "Arkadaşlar Umut belediye başkanı olacak, buradaki diğer çocuklar da başbakan ve bakan olacaklar" yanıtını verdi.

BAKAN EKER'DEN BARIŞ ÇAĞRISI
BAKAN EKER'DEN BARIŞ ÇAĞRISI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2010 Perşembe 12:50:05
Güncelleme :9 Eylül 2010 Perşembe 16:54:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?