8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Bakan fabrika açılışında

Seçim gezileri kapsamında Diyarbakır'ın ilçelerini gezerek AK Partili adaylara destek isteyen Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Silvan'da saatte 8 bin adet dolum yapan su fabrikasının açılışını yaptı.

Bakan Eker, "Türkiye'nin kalkınması için kim ne çivi çakıyorsa bizler onların hizmetkarlarıyız" dedi.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan ve çok sayıdaki partiliyle birlikte Hazro ve Silvan'a giderek partisinin seçim çalışmalarına katıldı.
Hazro'da sağanak yağmur altında kalabalık bir grup tarafından karşılanan Bakan Eker, ilçe merkezine giderek seçmenlere seslendi. Tarım Bakanı olarak yağmuru en çok isteyenlerden olduğunu söyleyen Eker, "Üzülerek söylüyorum; Hazro belediyecilik konusunda beş yıl kaybetti. Maalesef hizmetlerden istifade edemedi. 29 Mart'ta adayımız Fettullah Mehmetoğlu'na vereceğiniz oy kaybettiğiniz beş yılı geri kazanmanızı sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

HAZRO'YA 10 YATAKLI HASTANE

Hazro'nun sahip olduğu kaynaklarla hak ettiği yerde olmadığını belirten Tarım Bakanı Eker yeni dönemde buralara çok sayıda yatırımlar yapacaklarının altını çizdi.
Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri ve projelere 2003-2008 yılları arasında 11 milyon 500 TL kaynak aktarıldığını vurgulayan Bakan Eker, "On yataklı hastanenin ihalesi yapıldı. En kısa sürede Hazro, hastanesine kavuşacak" diye konuştu.

PROJE GETİRİNE YÜZDE 50'Sİ HİBE

Tarım alanında desteklerinin artacağını anlatan Bakan Eker şöyle devam etti:
"Tarımla ilgili faaliyet yapmak isteyenlere desteğimiz sürecek. Hayvancılık ve benzeri çalışmalarda bulunmak isteyenlere sermayelerinin yüzde 50'sini hibe edeceğiz. Bugüne kadar Diyarbakır'da 320, Türkiye genelinde ise bin 670 projeyi destekledik. Kapımız herkese açıktır. Hazro'ya şıra fabrikası, pestil imalathanesi kurulabilir."

Hazro'daki çalışmalarını tamamlayan Bakan Eker, daha sonra Silvan'a geçti. Burada da Eker ve Milletvekili İhsan Arslan'ı çok sayıda partili karşıladı. Silvan'da da seçmenleriyle buluşan Bakan Eker, saatte 8 bin adet kapasiteli su üretimi yapan fabrikanın açılışını yaptı. 70 ortaklı Silvan Güç Birliği A.Ş. tarafından kurulan fabrikanın açılışında bilgi veren Bakan Eker, "Bütün bu yatırımlar Türkiye için, halkımızın refahı için. Biz hükümet olarak yatırım yapmak isteyen herkesin arkasındayız. Kimin bir
projesi varsa getirsin destekleriz. Yatırımcının önünde bir engel olarak değil, aksine yolunu açmak için varız. Bu ülke için kim bir çivi çakıyorsa biz onların hizmetkarıyız" ifadelerini kullandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Mart 2009 Salı 22:56:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?