8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Bakan Güçlü: 'GAP'ta gecikme var'

Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü, tarım alanında faaliyet gösteren sivil toplum örgütleriyle bir toplantı yaptı.

İçişleri Bakanlığı ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından ’canlı hayvan ve et kaçakçılığının önlenmesi’ amacıyla ortaklaşa düzenlenen toplantıya katılmak üzere Diyarbakır’a gelen Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü, akşam saatlerinde ani bir kararla, tarım alanında faaliyet gösteren sivil toplum örgütleriyle biraraya geldi. Valilik toplantı salonunda gerçekleşen toplantı yaklaşık 1 saat 45 dakika sürdü.

Toplantıda Bakan Güçlü, AB müzakere tarihi öncesi Diyarbakır başta olmak üzere GAP’ta çözülmesi gereken birçok konu olduğunu belirterek, bunların biran evvel çözülmesi gerektiğini söyledi. Güçlü, "GAP’ın tamamlanarak tam olarak faaliyete geçmesi gerekir. Türkiye bunu çözmek zorunda. GAP’ta gecikme var. Gönüllü eğitmenlerin eğitimlerinde bir eksiklik ve koordinasyon kopukluğu var; bununla ilgili de ivedi bir çalışma yapılması gerekiyor" dedi.

Daha sonra tarımsal alanda faaliyet gösteren sivil toplum örgütü temsilcileri, Doğrudan Gelir Desteği (DGD) ile ilgili olarak, alternatif ürünün ve sulama alanındaki çiftçilere zamanında destek verilmesini isteyerek, hükümetin kendilerine sahip çıkmalarını istediler.

DİYARBAKIR (İHA) -
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2004 Pazar 14:03:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?