8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Bakan yeğeninden 5 milyon!

Yaklaşık 2 ay önce Diyarbakırspor’un başına geçen Tarım Bakanı Mehdi Eker’in yeğeni Çetin Sümer, “Bugüne kadar yönetimdeki arkadaşlarımızla transferler, tesislerin yenilenmesi ve ulaşım için cebimizden 5 milyon TL harcadık. Kulübün kalıcı gelirlere ihtiyacı var. Siyaseti spora karıştırmayacağız. Ancak toplumsal barış için Diyarbakırspor da elinden geleni yapacaktır” dedi.

DİYARSBAKIRSPOR’da göreve geldikleri 26 Haziran’dan bugüne kadar kulüp için 5 milyon TL harcayan Başkan Çetin Sümer ve yönetim kurulu 18 milyon TL’lik borcu olan kulübü kalıcı gelirlerle düzlüğe çıkarmaya çalışıyor. Diyarbakır Milletvekili ve Tarım Bakanı Mehdi Eker’in yeğeni olan Çetin Sümer, “Sayın Bakan da bize çok destek oluyor. Kulübün kalıcı gelirlere ulaşması için çalışıyoruz. Transferler, ulaşım ve tesisler için 2 ayda kulübe 5 milyon TL yatırım yaptık. Siyaseti spora karıştırmayacağız. Ancak toplumsal barış için Diyarbakırspor da elinden geleni yapacaktır” dedi.

Otobüs bile aldık
Yaklaşık 2 ay önce göreve geldiklerini vurgulayan Çetin Sümer, şöyle konuştu: “26 Haziran’da göreve geldik. Kulübün çok borcu vardı. Diyarbakırspor’un futbolcu alacaklarıyla birlikte 18 milyon TL’ye yakın borcu var. Futbolcularımızın neredeyse hepsinin sözleşmesi bitmişti. 26 futbolcu transfer ettik. Bu futbolcuların bonservis bedelleri için 4 milyon TL’den fazla para harcadık. Bunun yanı sıra kulübe ait tesislerin de yenilenmesi gerekiyordu. Çünkü Süper Lig’de oynayacak bir takımın daha iyi tesislere ihtiyacı vardı. Ayrıca takım için de yeni bir otobüs aldık. Tesis ve otobüs masrafları için de 700 bin TL giderimiz oldu. Bunları ben ve yönetici arkadaşlarım kendi cebimizden ödedik.”

Diyarbakırspor’un borçları için valilikle de görüştüklerini dile getiren Çetin Sümer, şu bilgileri verdi: “Sayın Bakan Mehdi Eker de kulübe destek oluyor. Ben de kendisinin yeğeniyim. Kulübü hep birlikte düzlüğe çıkaracağımıza inanıyorum. 14 milyon 150 bin TL’lik resmi borç bulunuyor. Bunun yanı sıra futbolcuların geçmiş dönem alacakları da 3 milyon 500 bin TL’yi geçiyor. Toplam borç ise 18 milyon TL’yi buluyor. Bu parayı bir şekilde ödememiz gerekiyor. Ancak bazı futbolcu alacaklarının daha düşük olduğunu tahmin ediyoruz. Bunun için de inceleme başlattık. Borç elbet ödenecektir.”

Kalıcı gelirler
Kulübün gelecekte daha başarılı olması için kalıcı gelirler peşinde olduklarını belirten Çetin Sümer, projelerini şöyle anlattı: “Yayın ve İddaa gelirlerinin yanı sıra kalıcı gelire ihtiyacımız var. Turkcell ile göğüs reklamları konusunda anlaşmaya vardık. Sırt reklamı için de Türkiye’nin iki büyük markasıyla görüşüyoruz. Şu an için tek gelirimizi Diyarbakır Otogarı’ndan elde ediyoruz. Buradan aylık 2 bin TL’lik bir gelire sahibiz. Kombine kart satışlarımız oldukça iyi. Farklı sponsorluk anlaşmaları için de çalışmalarımız devam ediyor.”

Diyarbakırspor da ‘store’lar açıyor

ÖNÜMÜZDEKİ dönemde lisanslı taraftar ürünleri için de mağazalaşmaya gideceklerini açıklayan Çetin Sümer, “Diyarbakır Store mağazaları için düğmeye basacağız. Bu mağazalarda takımın lisanslı taraftar ürünlerini satacağız. Forma satışlarının yanı sıra farklı taraftar ürünleri üzerinde çalışıyoruz. Önümüzdeki dönemde ilk mağazamızı Diyarbakır’da açacağız” dedi.

Toplumsal barış için bir şey yapabilirsek ne mutlu bize

DİYARBAKIRSPOR’un bölge halkı için çok önemli olduğunu söyleyen Çetin Sümer, şu değerlendirmeyi yaptı: “Spora siyaseti karıştırmamak gerekiyor. Ancak Diyarbakırspor’un toplumsal barış için önemi de büyük. Bu barışa Diyarbakırspor da katkı sağlayacaksa ne mutlu bize. Çünkü kentin iç dinamiklerini harekete geçirecek bir kulübüz. Bu konuda Diyarbakırspor da elinden geleni yapacaktır. Bölge halkının sevinç kaynağı futbol kulübü ve spordur. İllegal düşüncelerden çok spor bütünleştirici olduğu için kentte güzel bir atmosfer yaratabiliyoruz. Büyük takımların da şehre gelmesi ekonomiyi olumlu yönde etkiliyor.”
 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2009 Pazar 21:13:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?