7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Bakan'dan diyaliz talimatı

bakanSağlık Bakanı Recep Akdağ, Diyarbakır'ın 3 büyük ilçesine diyaliz ünitesi açılması için talimat verdi. 

Sağlık Bakanı Akdağ'ın, Diyarbakır'ın Silvan, Ergani ve Bismil İlçesi Devlet Hastaneleri'nde böbrek hastalarının tedavi görebilmesi için diyaliz ünitelerinin en kısa zamanda açılması konusunda İl Sağlık Müdürlüğü'ne talimat verdiği belirtildi. AKP İlçe Başkanı Nedim Kılıçaslan ve beraberindekiler, Ankara'da ziyaret ettikleri Bakan Akdağ'dan diyaliz ünitesinin açılması için talepte bulundu. Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde diyaliz ünitesinin açılması için Sağlık İl Müdürlüğü'nü arayan Sağlık Bakanı Akdağ, mevcut kayıtlarda yaptığı inceleme sonrası Diyarbakır'ın hiçbir ilçesinde diyaliz ünitelerinin olmaması karşısında şaşkına döndü. 

3 ilçeye daha diyaliz ünitesi açılacağını söyleyen Bakan Akdağ, "Türkiye'nin her il ve ilçesinde diyaliz ünitelerimiz açılmıştır. Şimdiye kadar Silvan ve Diyarbakır'ın diğer ilçelerinde açılmaması hayret vericidir. Diğer ilçelerimizde de en kısa zamanda açılması için gerekli talimatlar verildi" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2006 Pazartesi 11:51:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Adnan ATEŞ IP: 85.96.244.xxx Tarih : 3.07.2006 14:16:34
Seçimlerin ayak sesleri geliyor. Bu sesi tanırım. Bilinen bir gerçekte hayret edilmesine bende hayret ediyorum sayın bakanım! Korkuyorum sesimi yükseltmeye başbakan gibi azarlamanızdan korkuyorum. Silvan'da kaç uzman doktor var? 600 yataklı hastanenin kaç odası boş? Acil servisi ne durumda? Diyaliz niye bu güne kadar kurulmamış diyorsunuz? Kurulması için bu ziyaretiniz gerekiyormuş. İl sağlık müdürlüğü sizin telefonunuz olmadan envantere bakıp ihtiyaca cevap veremiyor. arayacaksınız müdürü o da başüstüne efendim deyip uçağa binmenizi bekleyecek. Daha sonra diyaliz kurulmayacak. Yok takipçisi olursanız cümlemiz size hayır dualarında bulunuruz. Saygılarımla... Adnan ATEŞ