7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Bakanın ilgilendiği çocuk öldü

Diyarbakır'da annesi tarafından kentte incelemelerde bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın kucağına verilerek, tedavi edilmesi istenen SSPE hastası Muhammed Işıktaş öldü.

Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 4 ay önce yakalandığı hastalık yüzünden felç olan SSPE hastası 7 yaşındaki Işıktaş, yaşamını yitirdi.

Bağlar Beldesindeki evlerinde solunum yetersizliği nedeniyle fenalaşan Işıktaş, yakınları tarafından hastaneye kaldırılmak istenirken hayatını kaybetti.

Işıktaş, Şehitlik Mezarlığında toprağa verildi. 

SSPE hastası çocuğunu, geçtiğimiz ay Diyarbakır Çocuk Hastanesinde incelemelerde bulunan Sağlık Bakanı Akdağ'ın kucağına vererek, “Tek çocuğum var o da hasta. Onun tedavisi için bize yardım edin” diyen anne Hamdiye Işıktaş, çocuğunu tedavi ettirememenin acısını yaşadığını söyledi.

SSPE NEDİR

SSPE, kızamığa karşı aşılanmamış, aşılandığı halde yeterli bağışıklık düzeyine ulaşmamış veya aşılanmadan önce kızamık geçirmiş çocuklarda ortaya çıkıyor.

Kızamık geçirildikten sonra beyne yerleşebilen virüsün neden olduğu bir merkezi sinir sistemi hastalığı olan SSPE'nin kesin tedavisi bulunmuyor. Hastalık, ancak virüsün yayılmasını geciktiren ilaçlarla kontrol altına alınabiliyor.

Hastalığın sebep olduğu etkiler beyinde ortaya çıkıyor. Hastalarda sırasıyla spastiklik, koma ve 6 ila 12 ay içinde ölümle sonuçlanan ilerlemeli beyin işlevi kaybı görülüyor.

Hastalığın belirtileri hafıza kaybı, uyarılara yanıt vermede bozukluk, nöbet, istemsiz kas hareketleri ve/veya davranış değişiklikleri olarak ortaya çıkıyor.
A.A.
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2006 Perşembe 13:31:16
Güncelleme :26 Ekim 2006 Perşembe 13:35:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?